Pjevački zbor mladih Josip Kaplan proslavio 18. rođendan

Autor: Marina Pauletić 10.06.2024

PZM_JOSIP_KAPLAN-86409

Kaplanovci su svoju publiku nagradili najzahtjevnijim, ali i najzabavnijim skladbama sa svoga repertoara.

Rijeka - U petak navečer, 7. lipnja, Exportdrvo u Rijeci postalo je središte glazbenog spektakla „Kaplan Hits“, kojim je Pjevački zbor mladih Josip Kaplan proslavio svoj 18. rođendan. U dupkom punoj dvorani zbor je izveo koncert koji će se dugo pamtiti – 18 zborskih hitova za 18 godina djelovanja – potvrđujući time svoj status jednog od najboljih zborova u Hrvatskoj.

Pod umjetničkim vodstvom Doris Kovačić ovaj koncert nije bio samo glazbeni događaj, već prava emocionalna proslava njihove povijesti i postignuća. Kroz svaki otpjevani ton i svaki izvedeni pokret osjetila se strast i predanost koja je prožimala čitavu izvedbu. Pomoć organizacijskog tima, u kojem su uz Doris Kovačić bile Dorotea Šajatović, Leana Paladin, Margareta Širola i Marija Cimeša, osigurala je besprijekornu realizaciju ovog koncerta.

PZM_JOSIP_KAPLAN-89530

Na klaviru je Doris Knežević pružila čvrstu podršku zboru, dok je Anita Primorac na udaraljkama dodala poseban ritamski začin. Scenske su pokrete osmislile koreografkinje Dolores Bugarin i Tihana Strmečki, uvježbala ih je Marina Katić, a vizualni identitet koncerta potpisuju Margareta Širola i Marija Cimeša. Ozvučenje i osvjetljenje organizirala je Cyclorama te time učinila da svaki detalj ovog glazbene poslastice zasja punim sjajem.

Kaplanovci su svoju publiku nagradili najzahtjevnijim, ali i najzabavnijim skladbama sa svoga repertoara, u kojima su uživali i publika i sami pjevači. Njihova fantastična energija koja je prštala s pozornice bila je neodoljiva, a svaku su pjesmu izveli s izuzetnim žarom i na visokoj razini, što je rezultiralo stajaćim ovacijama.

Doris Kovačić istaknula je da kaplanovci uvijek uspijevaju premostiti svaki izazov koji pred njih postavi, a njihov uspjeh i dalje neprekidno raste. Atmosfera, energija i glazbena čarolija koja je ispunila Exportdrvo te večeri teško se može prenijeti riječima – to je trebalo doživjeti.

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan proslavio je svoj punoljetni jubilej na najbolji mogući način: ovaj je rođendanski koncert bio ne samo proslava prošlih postignuća već i uvod u svijetlu budućnost koja je pred njima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...