Pomelo Chess Society predstavlja novi album u Palachu

Autor: Ana Šumanović 13.02.2023

wp-content/uploads/2019/12/palach-2019-koncerti-publika-2.jpg

U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva „Pomelo Chess Society“.

Rijeka - Pomelo Chess Society je instrumentalni rock trio iz Rijeke, koji predstavlja novi glazbeni pravac - Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock 'n' roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima.

U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva „Pomelo Chess Society“. Pjesme su snimane u G.I.S. studiju pod budnim okom Matej Zeca, gitarista riječkog Let 3, a album je popraćen i videospotom za singl „Jure“ te „Tvrtko“.

S Leom Marohnićem na gitari, Vedranom Medanićem na basu i Ivanom Polonijem na bubnjevima, glazba Pomela u isto je vrijeme kalkulirana, progresivna i izuzetno dinamična, te ju se mora slušati s oprezom, jer ako se previše udubite u nadrealne gitarske dionice, male su šanse za skori prestanak slušanja.

Ovi dečki su već svojim prvim albumom privukli pažnju na domaćoj alternativnoj sceni, pa su uz još dva riječka benda (The Black Room i Ochi), nastupili prošle godine na INmusic festivalu, a u prosincu u Puli nastupili su uz američki Black Lung.

Novi album 4. ožujka predstavit će u Palachu, a karte se već sada mogu nabaviti na preko sustava Entrio i u Dallas Music Shopu po cijeni od 50 kuna (na ulazu 10€). Svi studenti Sveučilišta u Rijeci uz predočenje x-ice mogu i na dan koncerta (na ulazu) kupiti kartu po pretprodajnoj cijeni.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...