Port of Dance četvrtak: virtualna stvarnost i velika talijansko-baskijsko-britanska produkcija „Karrasekare“

Autor: Marina Pauletić 15.05.2024

Ephemeral_life_of_an_octopus Ephemeral life of an octopus

„The Ephemeral Life of an Octopus“ propituje neobičnost posjedovanja tijela.

Rijeka - U četvrtak, 16. svibnja na Port of Dance festivalu suvremenog plesa kreću i VR programi – dva dana za redom prikazivat će se predstave u virtualnoj stvarnosti u Malom HKD-u, u Križanićevoj 6A, a subota je rezervirana za VR za najmlađe u dječjoj kući. VR predstave kreću s „The Ephemeral Life of an Octopus Lée Tirabasso“, 16. svibnja u 18 sati.

„The Ephemeral Life of an Octopus“ propituje neobičnost posjedovanja tijela: snažnog, izbušenog, ispitanog i životinjskog. Djelo je nadahnuto studijama evolucije stanica raka i proživljenim iskustvom bolesti. Istodobno znanstveni, filozofski i visceralni, rad Lée Tirabasso promatra disfunkciju, kaos i živahnu životnu snagu tijela iznutra i izvana.

Ulaz je besplatan uz obaveznu najavu na press@hkd-rijeka.hr zbog ograničenog broja VR naočala.

Na europskoj turneji koja uključuje Cambridge, London, Pariz, Buxelles, Aarhus… na pozornicu HKD-a dolazi plesni kolektiv Igor x Moreno s predstavom „Karrasekare“, inspiriranom paganskim tradicijama karnevala na Sardiniji i u Baskiji. U predstavi „Karrasekare“ autori pokušavaju ukloniti meso iz ljudskog ponašanja. Djelo predstavlja ljude kao idiosinkratična i kulturna bića, pokušavajući pritom ne zaboraviti da smo svi mi nešto više od instinktivnih životinja u ljudskom obliku. Sirova i začudna, znojna, ali i elegantna, predstava istražuje katarzu rituala i tradicije. Usmjeravajući energiju karnevalskih tradicija, djelo je ispunjeno uzbuđenjem zajedništva i druženja. Ono provocira naš osjećaj pristojnosti i razboritosti.

Ulaznice po cijeni od €7 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Cjelokupni program Port of Dance festivala koji traje do 18.5. nalazi se na adresi https://hkd-rijeka.hr/portofdance/.

port_of_dance_vizual
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...