Predstava „Hakove prometne pustolovine“ uči djecu o važnosti sigurnosti u prometu

Autor: Sanja Monar 23.03.2023

hkd_na_susaku Foto: Arhiva

Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život.

Rijeka - U organizaciji Autokluba Rijeka u HKD-u na Sušaku izvedena je predstava „Hakove prometne pustolovine“ namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola grada Rijeke i okolnih gradova i općina, a koja za cilj ima učiti djecu o važnosti sigurnosti u prometu.

Glazbena predstava „Hakove prometne pustolovine“ nastala je u suradnji Autokluba Rijeka i Udruge Loptica. Kroz glazbu i igru, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, ali i na pravilno i poželjno ponašanje u prometu.

Predstava u režiji Serđa Dlačića prvi puta je izvedena 2000. godine, a do sada ju je pogledalo više od 25.000 djece. Autor priče je Mladen Kušec, glazbu potpisuje Olja Dešić, autor scenografije je Vojo Radoičić, a u predstavi glume odgajateljice riječkih dječjih vrtića koje su odlično su oživjele maštovite likove: malog izgubljenog dinosaurusa HAK-a, dječaka i djevojčicu koji mu pomažu da preživi u prometu, opasnog vozača i sveprisutnog policajca kojemu je zadatak paziti da svi poštuju prometna pravila i znakove.

Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život. Rukovodeći se ovom tezom Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije i razvijanja prometne kulture namijenjenih najmlađima.

„Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju“, poručuju iz Autokluba Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...