Predstava More: Priča o prijateljstvu i pjesništvu

Autor: Andrea Načinović 10.05.2022

more kurbasa kisevic

Priča je to o pjesnicima i pjesništvu, o Josipu Pupačiću i Nikoli Milićeviću, bardovima hrvatske lirike dvadesetog stoljeća.

Kostrena - U srijedu 11. svibnja u 20 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održat će se predstava More, priča o prijateljstvu i pjesništvu čiji su glavni protagonisti Enes Kišević i Robert Kurbaša.

Poetski, kao u kakvom snoviđenju susreću se dvije srodne duše, dva prijatelja i kuma. Priča je to o pjesnicima i pjesništvu, o Josipu Pupačiću i Nikoli Milićeviću, bardovima hrvatske lirike dvadesetog stoljeća. Lik Milićevića kroz svoje autohtone rečenice evocira životnu putanju Josipa Pupačića Bepa, čija pak životna priča nadilazi okvire „normalne" ljudske patnje. Suosjećajući s njim Milićević i sam prolazi Bepov životni put pjesničkog traženja smisla od dječačkih zanosa ranog stvaralaštva pa sve do krajnjeg transcendentalnog svijeta koji svoj vrhunac dostiže u posljednjoj zbirci pjesama „Ustoličenje" i pjesmi „Moj križ svejedno gori". Autor i redatelj predstave je Robert Kurbaša, a uloge glavnih protagonista igraju Enes Kišević kao Josip Pupačić i sam Kurbaša kao Nikola Milićević. Glazbu je napisao Miki Nopling.