Predstava "Otočka terca" otvorit će manifestaciju "21. Jesen u Kostreni"

Autor: Sandra Turkalj 21.09.2022

Otocka-terca

U petak, tri vrhunske glumice, Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica, dolaze u Kostrenu sa svojom novom predstavom ''Otočka terca''

Kostrena - Manifestacija "21. Jesen u Kostreni" počinje u petak 23. rujna u 20 sati, a otvorit će ju predstava "Otočka terca". U predstavi glume Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica. Predstava je napravljena prema tekstu "Sjecišta" mlade zagrebačke spisateljice i dramaturginje Beatrice Kurbel, u produkciji Centra za kulturu Novog Vindolskog kojem je ovo prva profesionalna kazališna produkcija. Ana Vilenica autorica je adaptacije teksta, dok je režija povjerena mladom beogradskom redatelju Ivanu Vanji Alaču.

Središnji likovi predstave su dvije sestre koje žive u izoliranoj otočkoj sredini. Kako bi preživjele zimu iznajmljuju stan, a dolazak treće osobe u njihove živote unosi promjenu i donosi zaplet koji će vas dirnuti, nasmijati, rasplakati i ostati još dugo u sjećanju. "Otočka terca" premijerno je izvedena ljetos u Novom Vinodolskom. Već prve izvedbe privukle su velik broj gledatelja, kao i pljesak i ovacije.

Ulaznice se mogu kupiti i u Narodnoj čitaonici u Kostreni sat vremena prije predstave ili već sada putem sustava mojekarte.hr po cijeni od 50 kuna. Cijena ulaznice za umirovljenike iznosi 30 kuna, a po povlaštenoj cijeni može se kupiti isključivo na blagajni Narodne čitaonice prije predstave.