Predstava za djecu „Priča bez veze" ove nedjelje u Gervaisu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.04.2022

Prica bez veze Poco Loco 09

Zanimljiva i poučna predstava u režiji Maje Katić djeci govori o suosjećanju, važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. Jer bez toga - svaka priča je jedna obična priča bez veze!

Opatija - Luckasto kazalište za djecu, Teatar Poco Loco vraća se u Opatiju! To znači da će nedjeljno jutro, 10. travnja u centru Gervais biti ispunjeno zabavom i smijehom onih najmlađih koji će od 11 sati moći pogledati predstavu „Priča bez veze" nastalu na temelju istoimene slikovnice Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova. Zanimljiva i poučna predstava u režiji Maje Katić djeci govori o suosjećanju, važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. Jer bez toga - svaka priča je jedna obična priča bez veze!

Tri izvođača – glumac, glumica i glazbenik igraju se... eto tako, bez nekog posebnog razloga (da ne kažemo bez veze jer - ni jedna igra nikad nije bez veze). Naravno, pravila se drže, sve je po propisima igre, kazališta, glazbe i vrtića! Ali igra raste, razvija se, ide u svom smjeru sve dok ne prevrši svaku mjeru. Da, da, čak i ako su se svi držali propisa, zamislite! Najmudriji od svih, Mali Kralj mora uvesti red. Kako? Treba se vratiti unatrag. I tako doznajemo: nije lako ni medvjedu ni vrapcu, ni psu ni vatrogascu! Umjesto da mašemo propisom pred nosom, trebamo popričati, hrabro izgovoriti što svatko želi i zašto, ma bili mi ljudi ili životinje, djeca ili odrasli.

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. „Obiteljski popust" od 30 kuna po ulaznici moguće je ostvariti kupovinom 3 i više ulaznica isključivo na blagajnama Festivala Opatija. Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online u sustavu Mojekarte.hr. Na dan predstave, blagajna u prizemlju centra Gervais otvorena je od 10 sati.