Predstavljanje knjige „Il mare dagli occhi“ Paola Tomassija

Autor: Marina Pauletić 25.04.2023

matija_dedic_circolo_2023_rijeka__2_ Foto: ilustracija

Ulaz je slobodan.

Rijeka – Zajednica Talijana Rijeka organizira predstavljanje knjige „Il mare dagli occhi“ Paola Tomassija koje će se održati u petak, 28. travnja u 18:30 sati u Svečanoj dvorani Palače Modello. O knjizi će govoriti autor i novinarka, Martina Vocci.

Marina ima 22 godine, kratku kosu i zelene oči. Vrlo je znatiželjna te svemu u životu pristupa s entuzijazmom, a osobito kada ispred sebe ima prazno platno za slikanje. Ipak, pita se zašto ne može dovršiti svoje slike? Što to stoji između njezina kista i boja? Je li ona bila uzrok vlastitih izbora ili jednostavno nuspojava nečega što je poteklo negdje drugdje?

Mlada će se protagonistica sa svojim pitanjima uputiti u potragu za svojim korijenima i identitetom koji će ju odvesti u Istru, rodni kraj njene voljene bake koja je nestala dok je Marina bila još djevojčica.

„Il mare degli occhi“ posljednji je roman Paola Tomassija, Rimljanina koji se prije nekoliko godina trajno preselio u Veneciju. Diplomirao je suvremene strane jezik i književnost, a radi kao docent.

Ulaz je slobodan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...