Predstavljanje knjige „Ni koraka više“ slovenske autorice Janje Vidmar

Autor: Marina Pauletić 23.10.2023

knjiga_pixabay

Janja Vidmar, jedna je od najomiljenijih i najčitanijih suvremenih slovenskih književnica.

Rijeka - U srijedu, 25. listopada s početkom u 18 sati u prostoru Narodne čitaonice Gradske knjižnice Rijeka održat će se predstavljanje knjige „Ni koraka više“ slovenske autorice Janje Vidmar.

O knjizi će govoriti urednica portala Booksa.hr Ivana Dražić, novinarka Karmela Devčić te autorica Janja Vidmar.

Susret je organiziran u suradnji s Nakladom Ljevak.

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

- Čitanje ove knjige je poput hodanja. Hodamo kako bismo svoj život vidjeli s distance, Saša Pavček.

Četrdesetdevetogodišnja Alenka nekada je bila perspektivna mlada sportašica, u sretnoj vezi, ponekad i previše svjesna sebe i svijeta oko sebe. No onda je jedan tragični događaj izokrenuo sve… Svijet se suzio na veličinu tijesne odjeće i počeo ju je sve više stezati. Strah od gubitka. Strah od života. Strah od gubitka života. I tako trideset godina. Sve dok je nova životna nedaća – sestrina teška dijagnoza – ne prodrma i opet ne baci u žrvanj života, ali ovaj put je to posljednja prilika.

„Ni koraka više“ Janje Vidmar, jedne od najomiljenijih i najčitanijih suvremenih slovenskih književnica, priča je o jednom životu, jednoj sudbini, o življenju punim plućima umjesto odrađivanja, o prepuštanju drugima da nas uče i da od nas uče, o istinskom življenju kao putu, o ljubavi kao pokretaču umjesto pukog balzamiranja i pravljenja mita… o svjetski poznatom hodočasničkom El Caminu, Putu sv. Jakova, koji je obilježio i živote mnogih u Hrvatskoj. Roman je u Sloveniji u više navrata rasprodan, a autorica već piše završnu knjigu trilogije.

Janja Vidmar, autorica i scenaristica, priznata u domovini i inozemstvu, prevođena na brojne jezike, jedna je od najčitanijih suvremenih slovenskih književnica. Studirala je u Ljubljani, a potom je na Pedagoškom fakultetu u Mariboru diplomirala s temom iz književnosti za mlade. Po obrazovanju je profesorica slovenskog jezika i pedagoginja. Napisala je više od 40 djela za djecu i mlade, među kojima se ističu socijalno psihološka proza i izuzetno zapaženi kriminalistički romani. Dobitnica je praktički svih nagrada za književnost za mlade u Sloveniji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...