Predstavljanje MSU Zagreb na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.06.2022

Zbirka_Richter_filozofski_fakultet

MSU Zagreb na predstavljanju će predstaviti svoj rad i aktivnosti koje se odvijaju na studentskoj praksi kroz radionice.

Rijeka - U petak, 10. lipnja u 10:30 sati u atriju Filozofskog fakulteta u Rijeci održat će se predstavljanje Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, partnera projekta PerPeTuUm aGile.

MSU Zagreb na predstavljanju će predstaviti svoj rad i aktivnosti koje se odvijaju na studentskoj praksi kroz radionice. Tijekom predstavljanja prikazivat će se video uradci Muzeja.

O aktivnostima provedenima kroz studentsku praksu u MSU Zagreb

Tijekom petodnevnog programa u prostorima MSU mentorice programa i stručni djelatnici muzeja kroz predavanja, radionice i praktične zadatke upoznali su studente s umjetničkom i arhivskom građom koja se čuva u MSU. Na primjerima umjetničkih radova i odabrane građe iz arhiva umjetnika studenti su stekli znanja o suvremenim modelima digitalizacije umjetničke i arhivske građe i obradom digitalizirane građe. Također, upoznali su se s primjenom digitalizacije u svrhu izrade izložbenih kopija za djela koja zbog izvornih krhkih i efemernih materijala ne mogu biti dugo izložena. Poseban fokus stavljen je na tipologiju, stručnu obradu i zaštitu umjetničkih radova koji uključuju film, video, zvuk.

Modeli korištenja i interpretacije digitalizirane građe važni su u obradi muzejske i arhivske građe pa su studenti na primjerima dobre prakse u projektima MSU dobili informacije o muzejskim procesima u realnom sektoru s kojima će se susresti nakon završenog studija. Tijekom programa su upoznali sve muzejske stručne odjele i načine na koji se svaki od njih primjenjuje procese digitalizacije u različite svrhe.

Mentorice Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter i Zbirke Marie Luise Betlheim – radovi studenata i profesora Bauhausa i Mirta Pavić, voditeljica Odjela zaštite i restauracije MSU, će 10. lipnja predstaviti instituciju u kojoj su zaposlene i program koji je u MSU proveden u okviru PerPeTuUm aGile, projekta financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...