Predstavljanje putopisne knjige „Gdje misli nestaju“ Damira Šanteka

Autor: Marina Pauletić 05.06.2023

wp-content/uploads/2019/11/gradska-knjiznica-rijeka-ogranak-trsat-4.jpgFoto: arhiva

Knjiga „Gdje misli nestaju“ uzbudljivo je putovanje do mjesta na zemlji koja su tek rijetki posjetili.

Rijeka - U utorak 6. lipnja u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održat će se predstavljanje putopisne knjige „Gdje misli nestaju“ autora Damira Šanteka

Knjiga „Gdje misli nestaju“ uzbudljivo je putovanje do mjesta na zemlji koja su tek rijetki posjetili.

Mjesto na susretu rezervira se online ovdje.

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka.

Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba.

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. U braku je sa suprugom Adrianom i otac je Sare, Dore, Eve i Noe. Godine 1978. primio je nagradu publike za najljepšu skulpturu čitatelja Politike. Pjevao je u brojnim rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II, s kojom je kao autor tekstova i pjevač izdao EP 1987. godine. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u Strojarstvu, Polimerima, PC Chipu, EGE, infoTRENDU, WIN INI i Gospodarskom listu. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. Kao menadžer radio je u Hrvatskoj poštanskoj banci, Sberbanci, Volksbanci i Magmi, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto- natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...