Predstavljanje putopisne knjige „Gdje misli nestaju“ Damira Šanteka

Autor: Marina Pauletić 02.11.2023

damir_santek_foto_nasa_kostrena Foto: Naša Kostrena

Damir Šantek čitatelje vodi na put po planinskim predjelima koji nisu lako dostupni i koje su rijetki pojedinci posjetili.

Kostrena - U petak, 3. studenoga u Knjižnici Kostrena održat će se predstavljanje putopisne knjige Damira Šanteka „Gdje misli nestaju“. Program počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

U uzbudljivoj zbirci 34 putopisa Damir Šantek čitatelje vodi na put po planinskim predjelima koji nisu lako dostupni i koje su rijetki pojedinci posjetili. U njima autor ne iznosi samo činjenice o planinskim masivima i povijesti, niti ostavlja samo korisne upute budućim avanturistima, već prenosi osobne doživljaje i emocije s putovanja te zanimljivosti o mjestima koja je posjetio, ali i ljudima i običajima.

Brojne autorove fotografije knjizi daju posebnu vrijednost te čitateljima dočaravaju i približavaju prirodne ljepote. Putopisi obuhvaćaju lokalitete Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su posvećena onima u Hrvatskoj – Dugom otoku i Medveđaku.

Predstavljanje knjige dio je programa Mjeseca hrvatske knjige, a cijeli program kojeg je pripremila Narodna knjižnica Kostrena možete pronaći ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...