Predstavljena knjiga „Vještice iz pepela“ – magija je oko nas

Autor: Marina Pauletić 23.02.2024

tea_puccetti_promocija

U Gradskoj knjižnici Rijeka predstavljena je prva knjiga Riječanke Tee Puccetti, „Vještice iz pepela“. O knjizi je govorila i dr.sc. Tea Perinčić, dok je predstavljanje vodio jedan od urednika knjige, varaždinski novinar i televizijski voditelj Kristijan Petrović.

Rijeka - „Ova je knjiga inicijalno trebala biti magijska početnica uz spiritualni rast za pojedince, od svega stotinjak stranica. Međutim, kroz vrijeme kao da je počela pisati samu sebe. Ona je vrlo dobrodušna, s namjerom da svatko od nas, u nekom dijelu, pronađe sebe za svoje dobro i bolje“, istaknula je Tea Puccetti na predstavljanju svoje prve knjige „Vještice iz pepela“ u Gradskoj knjižnici u Rijeci.

„Vještice iz pepela“ pisane su sa željom da shvatimo da je magija svugdje i svaki dan oko nas, da je često nesvjesno koristimo, da svako živo biće ima svoje energetsko tijelo, da smo samo čestica u svemu i ničemu“, istaknula je riječka autorica koja godinama uspješno kombinira dva naizgled nespojiva načina percipiranja i življenja života – spiritualnost i modernu magiju.

Knjiga je namijenjena onima koje zanima što je u biti magija te može li magija raditi u našu korist, za naše dobro. Tematski površno grebe kroz razne smjerove i raznolike teme kao što su spiritualnost, hermetizam, okultizam, alkemija, simboli, biljke, boje te općenito sve što vibrira u prostoru i vremenu. Knjiga svima nudi mogućnost da radom na sebi postignu zavidne rezultate u svijetu etera i ezoterije.

„Knjiga se na svojevrstan način može usporediti i s knjigom recepata, u ovom slučaju recepata za svakodnevni život koji se dotiču korištenja i manipulacije energija“, istaknula je gošća dr.sc. Tea Perinčić.

„Imate priliku zaviriti u prvi hrvatski vještičji almanah. Nije u pitanju ni roman ni fikcija, već je u pitanju magija“, istaknuo je jedan od urednika knjige, varaždinski novinar i televizijski voditelj Kristijan Petrović.

„Ne morate imati nikakvo predznanje. Knjiga je koncipirana tako da vas od centra pa gradacijski odvede u određene smjerove, da pronađete onaj u kojem vam je najugodnije. Ušetat ćete u magijski svijet čarobnih znanja prastarih naroda s mogućnošću da promijenite vlastiti život na bolje“, poručuje Puccetti, koja je knjigu već predstavila u Zagrebu i Varaždinu.

O tome koliko je knjiga odjeknula u javnosti, govori i činjenica da je za nju Paganski krug Hrvatske rekao da je „must have knjiga za sve magove, čarobnice, vještice i one koje nešto više hoće naučiti o ovom mističnom svijetu između velova“.

Recenzent „Vještica iz pepela“, dr. sc. Deniver Vukelić, ističe etički princip: „često zaboravljan ili, radije, previđan kroz povijest uporabe magije za vlastite potrebe. Puccetti donosi svoje poglede i smjernice isključivo kroz pozitivan pristup savjetima koji za cilj imaju boljitak osobe koja se bavi magijskom praksom, ali ne uz povredu tuđe slobodne volje“.

Uz promocije po Hrvatskoj, Tea Puccetti planira i edukativne radionice te predavanja iz svijeta spiritualnosti i magije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...