Premijera predstave “Soft Skills” u Exportdrvu

Autor: Marina Pauletić 22.05.2024

autor_karlo_cargonja,_soft_skills Foto: Karlo Čargonja

Premijera predstave održava se u sklopu Zoom festivala.

Rijeka – U četvrtak, 23. svibnja u Exportdrvu (1. kat, jug, ulaz preko vanjskih stepenica) s početkom u 20 sati održat će se premijera predstave “Soft Skills”. Premijera predstave održava se u sklopu Zoom festivala, čiji su organizatori Drugo More i Goethe-Institut Kroatien.

Koncept, režiju i oblikovanje teksta potpisuje Aleksandra Stojaković Olenjuk, autori teksta su Aleksandra Stojaković Olenjuk, Edi Ćelić i Jelena Lopatić, u izvedbi će nastupiti Jelena Lopatić, Edi Ćelić i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Za oblikovanje zvuka i glazbu zadužen je Nikica Jurjević, oblikovanje svjetla Alana Vukelić, scenografija i grafički dizajn su djelo Marina Krstačića-Furića i Ane Tomić. Kostimografiju potpisuje Ivan Botički, a izvršna producentica je Jelena Milić. Predstava je rađena u produkciji Umjetničke organizacije Kabinet i Umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar

“Ovom predstavom pokušat ćemo razotkriti mehanizme manipulacije sadržaja u izvedbenom i u javnom prostoru koji nam se plasiraju kao intimni te time ciljanu publiku obmanjuju nedostižnim idealima življenja, uzrokujući pritom veliki porast mentalnih poteškoća i osjećaja nedovoljnosti ili neuspješnosti kod korisnika društvenih mreža ili kod publike. Specifična umjetnička (glumačka) pozicija autora okupljenih u ovom projektu ukazuje na svakodnevno savladavanje polja navedene fenomenologije koju ovim umjetničkim procesom namjeravamo problematizirati. Fokusirajući se na navedene postupke, granicu vještina i stečenih znanja učinit ćemo vidljivom te time u budućnosti i pristupačnom za sve one koji nerazvijenost istih internaliziraju te smatraju osobnim porazom, što nam nije prihvatljivo kako na osobnoj pa tako niti na umjetničkoj razini. Predstava istražuje fenomenologiju soft skillsa, self-marketinga, self brandinga, self-performancea te life-skillsa”, kazala je Aleksandra Stojaković Olenjuk o predstavi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...