Premijera predstave „Tonči Petešić“, rađenoj prema istoimenoj slikovnici Vjekoslave Jurdane

Autor: Marina Pauletić 25.05.2023

tonci_petesic Foto: GKL

Osim sutrašnje premijere, predstava će igrati još nekoliko puta.

Rijeka - Sutra će u Gradskom kazalištu lutaka s početkom u 18 sati biti održana premijera predstave „Tonči Petešić“, rađenoj prema istoimenoj slikovnici Vjekoslave Jurdane. Predstava je, poput slikovnice rađena na čakavskom liburnijskom dijalektu, a radi se o pijetlu - petešiću Tončiju koji djecu uči kako biti velik nije lak zadatak, ali i kako treba slušati svoje roditelje te kako riješiti neki problem.

Autorica predstave je Vedrana Balen Spinčić, redatelj predstave je Serđo Dlačić, scenograf i autor lutaka Radova Kunić, za lutkarsku je tehnologiju zadužena Marija Volkmer, suradnica za čakavski govor je Vjekoslava Jurdana, dok je oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić. Predstavu izvodi Alex Đaković.

toncic_petesic

Osim sutrašnje premijere, predstava će se održati još u subotu, 27. svibnja s početkom u 11 i 18 sati, zatim u petak, 9. lipnja u 18 sati, potom subotu, 10. lipnja u 11 i 18 sati, u četvrtak, 15. lipnja u 18 sati, pa petak, 16. lipnja u 18 sati i u subotu, 17. lipnja u 11 i 18 sati. Ulaznice možete kupiti ovdje ili ih rezervirati ovdje.

Predstava je namijenjena djeci od četiri godine naviše, a traje 35 minuta.

Tekst „Tončić Petešić“ objavljen je 2017. godine u obliku slikovnice koju je ilustrirao Radovan Kunić, a grafički oblikovao Ranko Žilić. Slikovnica „Tončić Petešić“ je (p)ostala vrlo popularna, u vrtićima i školama, ali i među odraslom publikom. Autorica je o svojoj slikovnici govorila na mnogobrojnim susretima s djecom, kao i u mnogim medijskim istupima. Posebno se izdvajaju susreti s djecom u Dječjem vrtiću Rijeka ‒ CPO Zamet te u Prvoj osnovnoj katoličkoj školi u Gradu Zagrebu. Godine 2021. slikovnicu je na engleskom jeziku predstavio Alen Klančar, mag. prim. educ. u programu međunarodne Ljetne škole dječje književnosti na Sveučilištu u Antwerpenu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...