Projekcija filma „Teatar Chaplin - tragikomedija u četiri čina“ riječkog autora Zorana Kreme

Autor: Marina Pauletić 19.04.2023

Galerija_Filodrammatica___foto_Tanja_Kanazir

Ulaz na projekciju je slobodan.

Rijeka – Sutra, 20. travnja u dvorani Filodrammatice s početkom u 19 sati održat će se projekcija filma „Teatar Chaplin – tragikomedija u četiri čina“, riječkog redatelja Zorana Kreme.

Skupina mladih Roma pod vodstvom Nasera Sokolija odlučila je osnovati prvi amaterski romski teatar u Europi, a neki kažu i u svijetu. Film istražuje motivaciju u pozadini ove neobične inicijative te razne peripetije prilikom stvaranja nove predstave i prvih međunarodnih nastupa. Glavni lik je sanjar koji, kao i junaci klasičnih grčkih tragedija, u sebi nosi sudbinsku krivnju. Stoga je ovo i priča o njemu, ispričana u formi tragedije koja se nametnula sama po sebi.

Ulaz na projekciju je slobodan.

plakat-43570

Na 22. Danima hrvatskog filma 2013., film je osvojio nagradu Oktavijan za najbolji dokumentarni film, iste je godine na 3. Opuzen Film Festivalu također osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film. Prikazan je na 11. Liburnia Film Festivalu 2013., zatim na talijanskom festivalu Festival dei popoli u Firenci, 2013. – Balkan Florence Express, te na Rolling Film Festivalu u Prištini 2014. godine.

Program „Filo playlista dokumentarista“ osmišljen je radi promocije hrvatskog dokumentarnog filma i filmskih autora. Program je realiziran uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...