Promocija debitantskog jazz albuma „New Horizons“ Zvonimira Radišića

Autor: Sanja Tumara 14.08.2022

Zvonimir_Radisic_Trio_by_Davor_Hrvoj Foto: Davor Hrvoj

Predstavljanje albuma održat će se u srijedu, 17. kolovoza, a skladbe će izvoditi Zvonimir Radišić Trio – odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Zvonimir Radišić na gitari. U novim će pjesmama, uz besplatan ulaz, moći uživati svi zainteresirani u srijedu od 21.30 sati na Trsatskoj gradini.

RIJEKA - Nakon što su se gotovo pet godina pripremale, autorske skladbe mladog riječkog glazbenika Zvonimira Radišića ugledale su svjetlo dana na njegovom albumu prvijencu „New Horizons“ kojeg će publici predstaviti u srijedu, 17. kolovoza u 21.30 sati na Trsatskoj gradini u Rijeci.
Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji, na albumu se dogodio savršen spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim. Zanimljivo je što album, osim u CD varijanti, izlazi i u blu-ray izdanju.
- Pričati o vlastitoj glazbi za mene je dosta teško, intimno, a zapravo je i nepotrebno. Svaka od skladbi je nastala neplanski, kao jedna crtica iz života, vođena emocijama, a svakom novom izvedbom evoluira i poprima novi ogrtač, dok je esencija tih trenutaka i dalje tu. Pustio bih svakom slušatelju da stvori svoju sliku i, nadam se, odvede se na neko drugo mjesto, ističe Zvonimir te otkriva da naziv albuma, kao i istoimena skladba, imaju itekako emotivnu crtu – nastali su u trenutku kad je saznao da će postati otac.
A premda su skladbe nastajale nekoliko godina, snimljene su vrlo brzo – u samo jedan dan, u studiju Croatia Recordsa.
- Izuzetno sam sretan i zahvalan cijelom timu Croatia Recordsa jer smo snimali u vrhunskom studiju s izvrsnom opremom, što se čuje i vidi i u konačnom rezultatu, odnosno u glazbi i videima koji je prate, ističe Radišić.
Ovaj zaljubljenik u glazbu doista je diše i živi u punom smislu te riječi. Još kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru i od tada je ona sastavni dio njegova života pa je paralelno s redovitom školom pohađao i glazbenu. Diplomirao je na jazz odsjeku akademije „Gustav Mahler Privatuniversität für Musik” u Klagenfurtu u Austriji, a trenutno je student Master studija na istoj akademiji. Uz to, Zvonimir je diplomirao i elektrotehniku na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a tijekom školovanja bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.
Svoju predanost notama ispisao je u najljepše skladbe koje će debitantski pokloniti svojoj rodnoj Rijeci, a u njima će uz besplatan ulaz moći uživati svi zainteresirani u srijedu od 21.30 sati na Trsatskoj gradini.