Promocija fantastičnog romana „Dark Woods, Deep Water“ Jelene Dunato u Galeriji O.K.

Autor: Marina Pauletić 19.10.2023

Natjeca3j_-_galerija_ok Foto: ilustracija

Roman je napisan na engleskom jeziku.

Rijeka - U petak, 20. listopada, s početkom u 19 sati, Jelena Dunato u Galeriji O.K. predstavlja svoj književni privijenac za angloameričko tržište, fantastični roman „Dark Woods, Deep Water“, objavljen na engleskom jeziku (Ghost Orchid Press, 2023.). Promociju će moderirati voditeljica Galerije O.K. Katarina Podobnik.

Kao djelo spekulativne književnosti, žanrovski povezujući dark fantasy i horror, „Dark Woods,Deep Water“ nadahnut je slavenskom mitologijom istočnog Jadrana. Roman prati priče troje junaka različitih društvenih statusa – dame, ratnika i skitnice, koji se igrom sudbine, naizgled nespojivih životnih puteva, sada nalaze zarobljenima u začaranom dvorcu Morane, božice tame, zime i smrti. Njihovo rješenje za bijegom, uskoro postaje izvjesno: žele li napustiti ukleti dvorac, jedan ili jedna od njih – mora umrijeti.

dark_woods_deep_water_cover

„Ovo je zadivljujući komad fantastičnog pripovijedanja i Dunato treba pohvaliti za stvaranje složene mreže od tri uvjerljive priče koje se na kraju međusobno presijecaju. Poigrava se s narodnim pripovijetkama, mitovima i bajkama, kako bi stvorila vlastitu, snažnu pripovijest, koja je izvjesno usmjerena na odrasle, ali nas može podsjetiti na priče koje smo čuli u prošlosti(…) istovremeno egzistirajući kao svoje zasebno, unikatno djelo“ (Runalong the Shelves).

Jelena Dunato je povjesničarka umjetnosti koja piše spekulativnu fikciju. Dosad je objavila niz kratkih priča i dva romana, „Šikaru“ (2019.) na hrvatskom i „Dark Woods,Deep Water“ (2023.) na engleskom jeziku. Možete je pronaći na jelenadunato.com i svim društvenim mrežama. Članica je SFWA i Codexa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...