Puni „Zajc“ proslavio Beethovenov rođendan!

Autor: Marina Pauletić 28.06.2024

deveta_simfonija_foto_hnk_ivan_pl_zajc Foto: HNK Ivan pl. Zajc

Koncertna sezona nastavlja se kroz program Riječkih ljetnih noći gdje nas čeka slavljenje djela još jednog velikog umjetnika, Giacoma Puccinija.

Rijeka - Deveta simfonija Ludwiga van Beethovena proslavila je svoj 200. rođendan u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, prepuno je bilo gledalište, ali i pozornica. Pod ravnanjem maestra Valentina Egela ovu veličanstvenu „simfoniju nad simfonijama“ riječkoj publici su donijeli Riječki simfonijski orkestar, Riječki operni zbor, Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“ te četvero solistica i solista: sopranistica Gabrijela Deglin, mezzosopranistica Stefany Findrik, tenor Bože Jurić Pešić i bas-bariton Luka Ortar, ukupno više od 150 glazbenih umjetnika!

„Veličanstvena izvedba! Tempo je bio uobičajen, ali maestro je dao svoj štih, svoj karakter, svoj imidž! Od najmanjeg instrumenta do zbora, sve je prožimala odlična dinamika. Zborovi su bili usklađeni kao da surađuju cijeli život. Ovo je najbolji hrvatski kazališni orkestar!“, oduševljeno nam je rekla Borka Jovančević, a njenim riječima hvale pridružili su se i drugi. „Prvi put sam u „Zajcu“ te samo mogu reći da je Deveta bila fantastična. Dirigent je bio odličan i energičan što je i nagradila glazbena publika. Muzičari su tehnički bili savršeni“, poručio nam je Pier Francesco, dok je Bruno Lončarić svoje dojmove sažeo u kratku izjavu: „Bilo je odlično!“.

Koncertna sezona nastavlja se kroz program Riječkih ljetnih noći gdje nas čeka slavljenje djela još jednog velikog umjetnika, Giacoma Puccinija, simfonijskim koncertom „Puccini Gala“. Riječka Opera za vas je pripremila najpoznatije arije i scene iz cijelog njegovog bogatog opernog djelovanja. Uz vrhunske solistice i soliste zaputite se idućeg četvrtka u 20,30 u HNK Ivana pl. Zajca na fascinantno putovanje jednim od najvećih i najpoznatijih opernih opusa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...