Putovanje glazbom s Mr.Lee & IvaneSky uz jednog od najboljih europskih redatelja Paola Magellija na istoimenom izdanju „Magelli“ odsad dostupno i na vinilu!

Autor: Marina Pauletić 30.12.2022

wp-content/uploads/2020/03/mrle_sky.jpg

Odsada je „Magelli“ dostupan i na vinilu bijele boje, dojmljivog dizajna kojeg autorski potpisuje Miha f Kalan te fotografija art direktora Saše Hessa.

Rijeka - „Ona sanja na engleskom. A Mrle uživa u svojim noćnim morama, tako da nikada neće biti u depresiji. A ja bih njih na kraju, uz krajnju odgovornost nazvao, Mr. Vukodlak i Vampiruša Sky. Hvala vam što postojite“, napisao je glazbeni kritičar Zvonko Slišurić (Music Box) o kreativnom i životnom art dvojcu – Mr.Lee & IvaneSky, Ivanki Mazurkijević i Damiru Martinoviću Mrletu povodom objave Magellija, još jednog njihovog zajedničkog izdanja koje vješto spaja glazbu i kazalište, ovoga puta u čast jednog od najcjenjenijih redatelja ovih prostora, Paola Magellija s kojim surađuju više od desetljeća.

Nakon što su u travnju 2022. u Zagrebačkom kazalištu mladih koncertno predstavili spomenuto izdanje uz brojne glazbene i kazališne goste, te njegovo digitalno i CD izdanje, odsada je „Magelli“ dostupan i na vinilu bijele boje, dojmljivog dizajna kojeg autorski potpisuje Miha f Kalan te fotografija art direktora Saše Hessa. Na izdanju se nalazi deset glazbenih brojeva koji su korišteni u predstavama „Ja sam ona koja nisam“, „Giganti“, „Šest lica traži autora“ i „Galeb“, a sve ih produkcijski potpisuje njihov dugogodišnji suradnik Iztok Turk.

„Mr.Lee & IvaneSky imaju svoju prvu ploču! Putovanje glazbom i to uz bok jednog od najboljih europskih redatelja kazališne Europe - Paola Magellija. Tko god jest ili nije pohodio njegove predstave zna da se u njegovom prisustvu događaju magične stvari. Tako je za omot idejno i fotografski jednako jako, art direktor Saša Hess učinio po nama najljepši okvir najljepše izabrane glazbe Mrletovog i mog putovanja glazbom bogatih tonova avangarde!“, poručila nam je o izdanju Ivanka Mazurkijević, koja autorski potpisuje sve tekstove i glazbu u kojoj joj se pridružio Mrle, ujedno i autor svih aranžmana pjesama.

„No, ne dajte se prepasti! To su tako pitke pjesme i upravo napravljene kao mamac u svijet velikih želja. Ima orkestara, ima duhača, udaraljkaša, svjetskih klasičara … svi su nas slijedili u put Giganta, Sailora, Promjene, Sreće i Tuge … Budite jedan od onih koji će imati ovu ploču. To je više od ploče, mislim da skromno mogu reći da je ovo naš najjači pokušaj upisa u umjetničku iskaznicu. Javite nam kako smo prošli“, dodali su Ivanka i Mrle o izdanju.

Izdanje na vinilu dostupno je na webshopu shop.dallas.hr, u Dallas Music Shopu u Rijeci te u svim boljim prodavaonicama glazbe, a dostupno je i na svim digitalnim platformama!

Glazbeni kolektiv Mr.Lee & Ivanesky bez sumnje zaslužuje mjesto na svjetskoj sceni, što su uostalom i prepoznali u krovnoj europskoj udruzi nezavisnih izdavača Impala, kada su ih uvrstili na listu 100 nezavisnih europskih izvođača čije karijere treba pratiti. Glazbeni eklekticizam, briljantno prekrajanje i spajanje žanrova u stvaranju i izvođenju glazbe, Mrletove zvučne instalacije i pionirski glazbeni patenti koji savršeno funkcioniraju i van okvira samih predstava kojih su također dio, te glazbena reprezentacija koja bi bez problema mogla zasvirati na bilo kojoj od svjetskih pozornica predvođena Ivankom i Mrletom, koji poput magneta privlače i spajaju kreativce i umjetnike raznih profila i osobnosti, jedinstvena je pojava na našim meridijanima i paralelama. Možemo samo poželjeti da Mr.Lee & IvaneSky što češće nastupaju jer njihov je program i izvedba bez konkurencije na našoj sceni.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...