RAB JAZZ FEST - dočekajte kraj ljeta na 'otoku sreće' uz vrhunski glazbeni program!

Autor: Nikola Cvjetović 20.08.2023

tina_vukov_matija_dedic_spot_pecine__1_ Tina Vukov i Matija Dedić

Dodatak cijelom programu ovogodišnjeg Rab Jazz Festivala također i izložba slika Vedrana Ružića pod naslovom „Sjećanja” u galeriji PIK koja se otvara 28. kolovoza u 20 sati, a bit će otvorena za vrijeme cijelog festivala.

Rab - U okrilju jednog od najljepših hrvatskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta, od 1. do 4. rujna održat će se „Rab Jazz Festival‟. Ovaj već renomirani festival kraj ljeta slavi uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program.

Već osmu godinu za redom otok Rab bit će domaćin ovom iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove i ulice, a ove godine koncerti će se odvijati na tri prekrasne lokacije - u ostacima crkve sv. Ivana Evanđelista na Trgu slobode te na pozornici Ljetnog kina.

bruno_micetic_gitara_2022_hkd_susak__6_ Bruno Mičetić

- Radujem se početku ovogodišnjeg Rab Jazz Festivala. Ove godine odlučili smo se da program festivala bude raznolik i da se svatko može pronaći u nekom od koncerata, a opet zadržali smo razinu kvalitete po kojoj je ovaj festival poznat. Tako ćemo moći gledati našeg velikog pijanista i kompozitora Matiju Dedića s Tinom Vukov, big band Mimiku koji svojim specifičnim izričajem daju jednu posebnost cijelom festivalu, a posebno me kao gitarista vesele koncerti inozemnih i svjetski priznatih gitarista Joscho Stephana i Jonathana Kreisberga. U z njih moći ćemo slušati izvrsne sastave iz Slovenije; Just Friends Quartet te Homereun quartet, a za sam kraj ostavili smo dvije poslastice - Valeriju Nikolovsku sa svojim triom te Vedrana Ružića koji će predstaviti svoj projekt 6 metara, izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički ravnatelj Rab Jazz Festivala, uoči njegovog sedmog izdanja.

RJF_2023

Koncerti počinju svaku večer u 20 sati, a u programu se nalazi ponešto za svakoga.

- Ovogodišnji Rab Jazz Festival otvara renomirani hrvatski pijanist i kompozitor Matija Dedić s iznimnom Tinom Vukov. Imali smo tu privilegiju i čast ugostiti Matiju na našem prvom koncertu prvog Rab Jazz Festivala i zato nam je izuzetna čast ponovno ga ugostiti na našem otoku. Nakon Matije i Tine program se nastavlja uz originalu i poseban orkestar Mimika. Projekt kojeg dugi niz godina vodi svestrani Mak Murtić koji je svojom posebnošću kupio srca mnogih ljubitelja etno jazz izričaja naših prostora, najavio je Bruno Mičetić.

Subotnja večer počinje nastupom nagrađivanog hrvatskog trubača i višegodišnjeg člana Jazz orkestra HRT-a Davora Križića i njegovog sastava Experiment. Nakon njega nastupit će jedan od trenutno vodećih svjetskih Jazz gitarista Jonathan Kreisbeg sa svojim triom kojeg čine renomirani glazbenici Vladimir Kostadinović i Marko Črnčec.

vedran_zvjezdan_ruzic_volosko_2022__2_

U nedjelju će večer otvoriti slovenski saksofonist Bojan Volk sa svojim quartetom Just friends koji će predstaviti svoj autorski rad kojeg njeguje duži niz godina, a večer će zatvoriti impresivni glazbenici iz Njemačke; Blue Motion Trio koji će ugostiti sve poznatijeg i renomiranog gitarista Joscho Stephana. Uz jazz klasike ovo će biti vrhunac treće večeri festivala.

Zadnji dan festivala nastupit će čak troje izvođača.

- Novost je ta da ćemo zadnji dan festivala započeti jutarnjim koncertom na Trgu slobode kojeg će održati slovenski Homerun quartet, a festival ćemo zatvoriti s koncertima vrhunske hrvatske jazz pjevačice Valerije Nikolovske i njenog tria te koncertom renomiranog umjetnika Vedrana Ružića i njegovog tria koji će predstaviti i projekt 6 metara. Projekt se sastoji od dva dijela; Dokumentarnog filma i koncerta, dodao je Mičetić.

Dodatak cijelom programu ovogodišnjeg Rab Jazz Festivala također i izložba slika Vedrana Ružića pod naslovom „Sjećanja” u galeriji PIK koja se otvara 28. kolovoza u 20 sati, a bit će otvorena za vrijeme cijelog festivala. Ovogodišnji koncerti održavaju se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta uz pokroviteljstvo Grada Raba te HUZIP-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...