Razgovor povodom objavljivanja knjige „Kršćanska desnica u Europi“

Autor: Marina Pauletić 24.04.2024

rajko_grlic_antikvarijat_ex_libris_rijeka__12_ Foto: arhiva

Nadahnuti uspjehom američke kršćanske desnice i usponom globalne radikalne desnice, u Europi se okupljaju ultrakonzervativni kršćani kako bi ju preoblikovali.

Rijeka - Sveučilište u Rijeci i Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci održat će razgovor povodom objavljivanja knjige „Kršćanska desnica u Europi“, urednika Gionathana lo Mascola, neovisnog istraživača i savjetnika međuvladinih tijela i religijskih organizacija o religijskom ekstremizmu i radikalno-desnim politikama.

Razgovor će se održati 29. travnja s početkom u 19 sati u Antikvarijatu Ex Libris.

Nadahnuti uspjehom američke kršćanske desnice i usponom globalne radikalne desnice, u Europi se okupljaju ultrakonzervativni kršćani kako bi ju preoblikovali. Udružujući se u antirodne pokrete zajedničkim protumuslimanskim stavovima, aktivno utječu na politički život i oblikuju politike raznih vlada. Knjiga „Kršćanska desnica u Europi“ okupila je stručnjake iz raznih zemalja kako bi prikazali uspon ultrakonzervativnih pokreta i stranaka u svojim zemljama. U ovoj se knjizi prvi put okupljaju stručnjaci kako bi prikazali umreženost i transnacionalnu perspektivu kršćanske desnice u Europi.

O kršćanskoj desnici u Europi i Hrvatskoj te utjecaju američke kršćanske desnice na Europu govorit će: Gionathan lo Mascolo (urednik knjige), Sanja Barić (Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci), Nebojša Zelič (Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci), Slavica Jakelić (Sveučilište Valparaiso, SAD), Hrvoje Šimičević (novinar tjednika Novosti) i Zoran Grozdanov (Centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik Sveučilišta u Zagrebu).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...