RI LIT, Noć velikog čitanja vol. 9 u Filodrammatici

Autor: Marina Pauletić 26.02.2024

Filodrammatica-27453 Foto: ilustracija

Devet pisaca ujedinit će svoje tekstove u dvorani Filodrammatice.

Rijeka - Neformalna književna skupina Ri Lit održat će još jedno izdanje Noći velikog čitanja. Protekle godine, nakon duže pauze uzrokovane znate-već-čime, publika se smijala prekrasnim pričama, zadržavala dah, meškoljila se od zvuka stvarnosti koji ih je tresao od glasova koji su dolazili s pripovjedačkih mikrofona. Autori i audiotorij su dijelili potrese, humor, intimne ispovijedi, poetičnost i promišljanja puni povjerenja jedni prema drugima, nagrađivali se međusobno pažnjom i predanošću.

I ova je godina, osim što je prestupna, na sličnom tragu. Devet pisaca ujedinit će svoje tekstove u dvorani Filodrammatice u četvrtak, 29.veljače, s početkom u 20 sati. Vrata su, kao i uvijek, posve otvorena za posjetitelje. Ali valja imati na umu da je na raspolaganju svega 180 stolica. I dosta stajaćih mjesta, dakako.

Zanimljivost ovog susreta je da će pripremu, kao i sam nastup, bilježiti filmske kamere pod redateljskom paskom Anđela Jurkasa. Također, tijekom mjeseca svibnja i lipnja nastavit će se ova suradnja na individualnom planu, a krajnji je cilj ostvarenje eksperimentalnog dokumentarnog filma o skupini Ri Lit.

Tea Tulić, Doris Pandžić, Gordana Brkić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Milan Zagorac, Igor Beleš, Davor Mandić te povratnik u redove skupine, Zoran Žmirić, čitat će vam priče koje ćete možda samo jednom čuti.

Udobno se smjestite, zaboravite na vaše mobitele (ili ih barem eutanazirajte privremeno) i dopustite sebi emocionalno ispunjenje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...