Riccardo Staraj & Midnight blues band predstavljaju novi album „Lockdown blues“

Autor: Marina Pauletić 04.11.2022

wp-content/uploads/2022/01/riccardo-staraj-blues.jpg

Na albumu je moguće pronaći skladbe na čakavskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

Mošćenička Draga - Treći album kojeg predstavljaju Riccardo Staraj i njegov Midnight blues band zove se „Lockdown blues“, a nastao je za vrijeme pandemije kada su kretanja bila ograničena, a svi barovi zatvoreni. Bend kojeg čine Vedran Mijić, Marko Sedlak, Josip Rubinić i Dejan Turk odlučio je svoju snagu usmjeriti u kreativu pa su ušli u studio gdje je krenula pjesma za pjesmom, stih za stihom, nota za notom.

staraj

Staraj je ponio svoje stare tekstove, prilagodio ih vremenu u kojem živimo i napisao nekoliko novih pjesama. Jedna od pjesama na albumu se zove „Lockdown blues“, a nastala je kao parodija na aktualno planetarno stanje uzrokovano COVID krizom. Album sadrži osam skladbi od kojih je jedna na čakavskom narječju, jedna na talijanskom jeziku, a sve ostale su na hrvatskom.

Na ovom albumu ne izostaje Starajeva karakteristična buntovna lirika kao i ljubavna tematika, no poglavito su to pjesme s upečatljivom porukom realnosti u kojoj živimo. Ljubitelji bluesa, funka, blues rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja, bit će oduševljeni ovim albumom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...