„Riječka noć“ pretprogram projekta „Brdo kulture“ - izložba fotografija Riječke nogometne sezone 2023./2024.

Autor: Marina Pauletić 06.05.2024

hnk_rijeka__jadranski_derbi Foto: arhiva

Suorganizatori su Hrvatski nogometni klub Rijeka i Klub navijača Armada.

Rijeka - U četvrtak, 9. svibnja s početkom u 20 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se projekt „Brdo kulture“, pretprogram „Riječka noć“. Autorica projekta je Denis Nepokoj, a organizator Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka. Suorganizatori su Hrvatski nogometni klub Rijeka i Klub navijača Armada.

Projekt „Brdo kulture“ je inicijativa koja u našem gradu ima za cilj oživjeti kulturnu scenu i predstaviti građanima Rijeke sadržaje iz kulture, ali i teme koje obilježavaju život grada. Cilj projekta je baštinu – neovisno o tome je li riječ o kulturnoj, povijesnoj, arhivskoj, plesnoj, kazališnoj ili , sportskoj… – učiniti dijelom svakodnevnog života naših sugrađana i obogatiti život Grada.

„Potaknuti velikim uspjesima Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i utjecajem koji nogomet ove godine ima na život Grada, ali i činjenicom da su sport i kultura neodvojivo povezane komponente urbanog života, kao pretprogram lipanjskog Brda kulture, u Mramornoj dvorani Muzeja bit će organizirana „Riječka noć“ – manifestacija koja će povezati kulturu i sport, muzej i nogomet, navijače i naše sugrađane koji vole sport, ali nisu nužno stadionska publika. Uz zanimljive goste iz HNK Rijeke, predstavnika Kluba navijača Armada koja 9. svibnja obilježava 37 godina od osnutka i još poneko iznenađenje, ući ćemo u poseban svijet sporta koji ujedinjuje i jača i – baš kao i kultura – razvija snažan osjećaj pripadnosti i identiteta“, pojašnjavaju organizatori.

U izložbenom dijelu Mramorne dvorane bit će postavljena izložba fotografija „Riječka nogometna sezona 2023./2024.“ autorice Denis Nepokoj na kojoj će – kroz objektiv majstora fotografije iz studija Foto Kurti – biti predstavljeni neki najljepši, najemotivniji, najuzbudljiviji trenuci ove, po mnogočemu posebne, nogometne sezone, ali i predmeti vezani uz nogomet, sport koji je, jasnije i intenzivnije no ikad, povezao Riječane.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...