Riječka premijera domaće drame "Glava velike ribe" u Art-kinu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.01.2023

Glava_velike_ribe_Rijeka_film__2_

Glava velike ribe urbana je sociopolitička drama o tranziciji i poduzetništvu, s kojom će se domaći gledatelji lako saživjeti, prateći sudbinu malog čovjeka rođenog u krivo vrijeme i na krivom mjestu, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi.

Rijeka - Nakon međunarodne premijere na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu te uspješne festivalske turneje ovjenčane nagradama za glavnu mušku i žensku ulogu, dugometražni igrani prvijenac redatelja Arsena Oremovića Glava velike ribe, nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića, u četvrtak, 2. veljače u 20 sati premijerno stiže u Art-kino uz gostovanje redatelja Arsena Oremovića te glumce Lanu Barić i Nevena Aljinović-Tota.

Glava velike ribe urbana je sociopolitička drama o tranziciji i poduzetništvu, s kojom će se domaći gledatelji lako saživjeti, prateći sudbinu malog čovjeka rođenog u krivo vrijeme i na krivom mjestu, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi.

U središtu radnje nalazi se taksist Andrija koji, stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva svog brata, ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi u stan u Zagrebu. Surova realnost postratne Hrvatske ući će tako u već neskladnu bračnu zajednicu.

Glava_velike_ribe_Rijeka_film__1_

Sjajan odabir glumačkog trolista koji svojim snažnim individualnostima nosi ovaj film – Nikše Butijera kao Andrije, Nevena Aljinovića-Tota kao Traktora te Lane Barić kao Vesne već je potvrđen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Barić) i Zlatnim Orionom za glavnu mušku ulogu (Butijer) na festivalu glumca u Vinkovcima.

- Glumci su doista dali poseban reljef tim likovima od kojih svaki nosi svoju vrstu križa, a opet smo u svemu tome iskazali i nešto apsurdne komike koju je publika dosad jako dobro prepoznavala, ističe redatelj Oremović, koji potpisuje i scenarij.

Direktor fotografije je Marinko Marinkić, Tomislav Pavlic zaslužan je za montažu, oblikovatelj zvuka je Tihomir Vrbanec, a skladatelj Toni Starešinić. Uz njih, kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović, masku Snježana Gorup, scenografiju Dino Topolnjak, dok su za produkciju odgovorne Maja Vukić i Katarina Prpić iz produkcijske kuće Izazov 365.

Ulaznice za riječku premijeru filma Glava velike ribe su u prodaji, a dostupne su putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije prve projekcije u danu.
Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Glava_velike_ribe_Rijeka_film__3_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...