Riječka premijera predstave LiLa u Dječjoj kući

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.11.2022

Predstava-LiLa__2_ FOTO: Marko Delić

Izmaštana je po istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo, a u njoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe, koja putem otkriva da njezin nos sam od sebe može poprugiti, podugiti i naoblačiti se.

Rijeka - U četvrtak, 17. studenog u 18 sati u Dječjoj kući održat će se premijera neverbalne, klaunsko lutkarske predstave "LiLa" za djecu od 4 godine nadalje.

Predstava LiLa nastaje u koprodukciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT iz Zagreba i Umjetničke organizacije CLOU iz Rijeke. Izmaštana je po istoimenoj slikovnici autorice Nine Sabo, a u njoj su zabilježene dogodovštine klaunice LiLe, koja putem otkriva da njezin nos sam od sebe može poprugiti, podugiti i naoblačiti se.

Želja im je razigranim stilom približiti djeci figuru klauna te im dati do znanja kako je LiLa zapravo slična njima - spava, doručkuje i pere zube, a sve to čini na osebujan način – služeći se klaunovskom logikom. Ali, LiLa u slobodno vrijeme čini i neke nesvakidašnje stvari – hrva se s pčelama, pokušava plesno preračunati kilometre u lilometre i škaklja oblake do posljednje kapi kiše. Vodeći se motom: Manje je manje, a više je taman, LiLa želi potaknuti male gledatelje da širom otvorenih očiju promatraju sebe i svijet oko sebe, da se odvaže maštati i otputovati onkraj duge, baš kao što to čini i ona.

Predstava LiLa je autorski projekt Nine Sabo, glumice i klaunese u Udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori i Morane Dolenc, redateljice i lutkarice. Autorsku glazbu potpisuju Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava MERITAS, a vizual predstave, lutke i scenografiju izradila je Andreja Jandrečić, oblikovanje svjetala Marinko Radočaj, a fotografije potpisuje Marko Delić. Trajanje predstave je 40 minuta.

Predstava-LiLa__1_ FOTO: Marko Delić
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...