Ritam dvorišta na KKL-u: Prvu večer nastupaju Denis Razumović i Denis Razz Adjustable Group

Autor: Marina Pauletić 31.07.2023

wp-content/uploads/2017/08/the-blondes-kastav-zudika-ritam-dvorista-2017-8.jpgFoto: arhiva

Denis Razumović Razz sa svojim će kvintetom predstaviti pet nosač zvuka.

Kastav – Uz brojne koncerte, predstave i izložbe, Kastafsko kulturno leto svake godine organizira i Ritam dvorišta, besplatni program koji kastavska dvorišta pretvara u male oaze glazbe, plesa i zabave.

Prvi nastup je već sutra, 1. kolovoza u 21 sat na Trgu Belveder, a donosi autorski projekt „Discrepancies in Blue“.

Saksofonist, kompozitor i dugogodišnji vođa jazz sastava, Denis Razumović Razz sa svojim kvintetom Denis Razz Adjustable Group na koncertu u Kastvu predstavit će svoj novi glazbeni materijal s petog po redu u cijelosti autorskog nosača zvuka znakovitog naslova „DISCREPANCIES IN BLUE“.

Radi se o svojevrsnoj glazbenoj studiji o blues glazbi, koja slušatelje provodi kroz promišljanje o fleksibilnosti same twelve bars blues forme i mogućnostima koje ta forma kompozitorima i aranžerima pruža, te o pojavama tenzija i atonalnosti prilikom izvođenja takvih kompozicija, što redovito rezultira specifičnim emotivnim reakcijama kod publike, ali i kod glazbenika izvođača prilikom izvođenja glazbe koja sadrži, tzv. blue notu.

Njegova posvećenost ovoj glazbenoj kulturi prožima svaku notu koju svira. Na kastavskom koncertu, osim Razza na saksofonima, sudjelovat će talentirani glazbenici: Rajko Ergić (bubnjevi), Vedran Ružić (kontrabas), Dorjan Cuculić (klavir) i Karlo Ilić (gitara). U studiju su im se prilikom snimanja pridružili i neki drugi glazbeni virtuozi, uključujući Darka Jurkovića Charlija (gitara), trubača Roberta Mikuljana i pjevača Lovra Mirtha, što dodatno obogaćuje ovaj svojevrsni Razzov hommage korijenima blues i jazz glazbe.

U slučaju lošeg vremena, koncert će biti prebačen na novi termin, o kojem će publika biti naknadno obavještena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...