Rock antologija koja se ne propušta: Paraf, Grad i Turisti ft. Firči (EKV) na Zvečki

Autor: Nikola Cvjetović 20.08.2023

wp-content/uploads/2019/04/koncert-3-maj-en-face-paraf-jonathan-turisti-neno-belan-aaaaaaaaaaa-10.jpg

Samo za ovu priliku Turistima će se u izvedbi nekoliko pjesama pridružiti jedan od najpoznatijih glazbenika bivše države, bubnjar grupe EKV Ivan Fece Firči.

Rijeka - Prava antologija riječkog rock zvuka očekuje posjetitelje Zvečke 24. kolovoza kada će se na pozornicu ovog ljetnog festivala popeti Paraf, Grad i Turisti s posebnim gostom, Firčijem iz kultnog benda EKV.

Paraf_by_Mirjana_Saric_02

Pionirski punk bend Paraf spada među utemeljitelje riječke scene koji su i u kasnijim pojavno - zvučnim transformacijama ostali krucijalni dio hrvatskog i regionalnog rocka. Kritičari znaju reći da su proširili percepciju glazbe na ovim prostorima i u glazbenu poetiku uveli moć sadašnjeg trenutka, a po pitanju nastupa uživo njihova energija i naboj nisu nimalo izblijedjeli. Nakon niza uspješnih koncerata, grupa Paraf se vraća u Rijeku u punoj formi i punom sastavu, predvođeni originalnim članovima. Nastup na Zvečki bit će svojevrsni pretres njihove karijere pa će publika imati priliku čuti baš sve, od prvog singla "Rijeka/Moj život je novi val" do posljednjeg “Dosta!”.

grupa_grad_paraf_kraj_programa_exportdrvo_rijeka_2022__9_

Grad je jedan od najdugovječnijih riječkih rock bendova uz koji su odrasle brojne generacije Riječana i koji u svom četvrtom desetljeću još uvijek stvara odličnu glazbu, za što je najbolji primjer nedavno izašli album "Brdo", iznimno dobro prihvaćen od strane i publike i kritike. Grad je prepoznatljiv po pjesmama punim melodioznosti i upečatljive lirike te odličnim nastupima uživo na kojima bezrezervno dijele zaraznu energiju s publikom.

rock_za_ri_ministranti_turisti_kraj_programa__44_

Od svog osnutka 2015. godine, Turisti su objavili tri studijska albuma, od kojih je najrecentniji “Apneja” (2022.), od strane dijela domaćih kritičara bio uvršten među 10 najboljih albuma prošle godine. Samo za ovu priliku Turistima će se u izvedbi nekoliko pjesama pridružiti jedan od najpoznatijih glazbenika bivše države, bubnjar grupe EKV Ivan Fece Firči. S Firčijem su Turisti objavili i svoj posljednji singl "Požar u srcu", a na nastupu će se moći čuti i pokoja stvar iz opusa njegova nikad prežaljenog benda.

rock_za_ri_ministranti_turisti_kraj_programa__47_

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su u sustavu Entrio, Dallas Music Shopu, Pajol baru, Caffe baru Skradin, Celtic caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka, dok će na dan koncerta iznositi 10 eura.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...