Samostalna izložba Barbare Argentin Štiglić u Kloviću

Autor: Marina Pauletić 18.09.2023

izlozba-danijela-susanj-galerija-juraj-klovic-5-2400x1524_c Foto: ilustracija/arhiva

Autorica izložbe vlasnica je obrta za grafički dizajn pod imenom „DIZAJN BAS“.

Rijeka – U Galeriji Juraj Klović ovoga četvrtka, 21. rujna s početkom u 19 sati održava se otvorenje samostalne izložbe Barbare Argentin Štiglić naziva „Fraktali u nama“.

Barbara Argentin Štiglić u svom novom ciklusu istražuje posebnu tematsku i oblikovnu vizualnost. Proširujući prostor stvaranja, pruža nam naznaku neobičnih kompozicija te putem njih oblikuje slikovni pandan svojih misli. Ovi radovi nastali su u okviru intuitivne poetike same autorice i kao da bilježe energije i vibracije od kojih su građeni elementi svemira, atoma i prirode, pa stoga i nas samih.

Poput nota nevidljive glazbe, umjetnica kadrirane strukture kombinira i slaže, formirajući vizualno ritmične i skrovite zapise. Odabire izravne i decentne tonove, mirne i raskošne, srebrnih i bakrenih linija crteža koji iscrtani svijetlom postaju nestvarni i skroviti. Iako u svom radu primjenjuje fotografiju, to nisu klasični predjeli gledani kroz objektiv kamere već, poput slikarskog alata, ona joj pomaže kako bi razradila i prikazala svoja razmišljanja koristeći je poput kista ili olovke.

Izložbu će biti moguće pogledati do 5. listopada u radnom vremenu galerije, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Barbara Argentin Štiglić rođena je 13. rujna 1977. u Rijeci. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Rijeci (kiparski dizajner) diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafika. U svom radu povezuje fotografiju, grafiku i kiparstvo u jednu cjelinu te putem fotografije kao medija pruža materijalima i teksturama jedno novo ozračje i dimenziju. Diplomu grafičkog dizajnera stječe u školi informatike IVORA. Osniva obrt za grafički dizajn pod imenom „DIZAJN BAS“ u kojem se bazirala na dizajnu umjetničkih razglednica. Njezine razglednice kao posebne i unikatne prepoznate su kao kvalitetan suvenir te su predstavljene na „Otvorenim danima hrvatskog tradicijskog i umjetničkog obrta“, krajem srpnja 2009. u New Yorku. Od 2008. članica je HDLU Rijeka. Od 2017. aktivno sudjeluje u radu kulturnih udruga grada Bakra; KUU Sklad - Bakar i Katedra čakavskog sabora „Bakarskoga kraja“ u kojima sudjeluje na osmišljavanju i provođenju raznih kulturnih sadržaja za odrasle i djecu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...