[FOTO] Sarita Frković otvorila svoju prvu samostalnu izložbu akvarela

Autor: Marina Pauletić 29.09.2023

sarita_frkovic

Likovna umjetnica Sarita Frković svoje je likovno stvaranje okarakterizirala kao krivudav i zamršen put koji još uvijek traje.

Rijeka - Sinoć je u Galeriji Sveti Kuzam svoje radove izložila Sarita Frković, riječka slikarica kojoj je ovo prva samostalna izložba akvarela

Predsjednik Kulturnog društva Sv. Kuzme i Damjana, Zlatko Meić, zaželio je dobrodošlicu brojnim posjetiteljima naglasivši da Forma Viva - Galerija na otvorenom Sveti Kuzam već dvadeset i četiri godine uspješno stvara skulpture velikog formata u kamenu, ali i da je ovo njihova pedeset i deveta izložba likovnih umjetnika u Galeriji Sveti Kuzam.

sarita_frkovic_sv_kuzam__3_

Put, možda zamršen, kad i kad krivudav, put je uspješnih realizacija Sarite Frković s notom romantičarske sjete i feminina dodira u perspektivi novih postignuća - zaključak je sa sinoćnjeg druženja.

Ne čudi da je pred predsjednikom Zlatkom Meićem šezdeseta izložba koju organizira jer događanja poput sinoćnjeg svjedoče da su ljudi puni podrške i dobre energije, željni umjetnosti i druženja - a pogotovo kada je riječ o prvoj samostalnoj izložbi. Onda je lijepo kada netko odluči pomoći otvoriti vrata uspješnog i nadamo se dugogodišnjeg stvaranja i izlaganja.

sarita_frkovic_sv_kuzam__2_
sarita_frkovic_sv_kuzam__1_
sarita_frkovic_sv_kuzam__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...