“Sedam sr(j)etnih grijeha”: U Filodrammatici predstavljena prva kniga Nevenke Koščić

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.04.2022

promocija knjige nevenke koscic  3

Umirovljena riječka novinarka zaželjela se pisanja, a plod ove želje i umijeća predstavljen je u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka.

Rijeka - Dugogodišnja riječka novinarka Nevenka Koščić u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka predstavila je svoj prvi roman.

Bilo je potrebno više godina od odlaska u mirovinu, pa da se Nevenka opet zaželi pisanja. Kad se to dogodilo, riječi su samo tekle, a rezultat je naposljetku ukoričen u izdanju „Retka“ iz Splita pod nazivom “Sedam sr(j)etnih grijeha”. Zanimljive osvrte na roman na promociji su dale njezine kolegice novinarke Leonida Domijan Fišter i Kim Cuculić. Potonja je istakla film „Mostovi okruga Madison“ kao lightmotiv ovog romana, a koji i započinje citatom Clinta Eastwooda iz navedenog filma.

Riječ je o ljubavnoj priči između likova Nevene i Ilana, podijeljenoj na dvije cjeline - „Tišina“ i „Ispovijed“, a u kojoj se propitkuje pitanje ljubavi kao grijeha. I sam naslov aludira na sedam smrtnih grijeha, od kojih se u romanu stavlja naglasak na blud.