SKC poziva na dva studentska događanja:
slikarsku izložbu i street art event

Autor: Sanja Monar 24.05.2023

street_art

Od 10 ujutro pa sve do kraja dana udruga za mlade “Briješ?” na Kampusu stvara atmosferu street arta s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti.

Rijeka - Ovaj petak, 26. svibnja, SKC poziva na dva studentska događanja, slikarsku izložbu i street art event.

"Zone preobražaja" slikarska je izložba u Galeriji SKC, diplomska izložba Doris La Mazze, pod mentorstvom red. prof. art. Emilije Duparove i dr. sc. Katarine Rukavine, koja će se otvoriti u petak u 19 sati.

Dočaravajući atmosferu nedorečenog prostora - na granici figuracije i apstrakcije, koloristička serija radova „Zone preobražaja“ propituje krajobrazne elemente i očekuje domišljata tumačenja posjetitelja. Doris La Mazza (1999.) završila je smjer arhitektonskog tehničara u Šibeniku, a iste 2017. godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje trenutno završava diplomski studij Primijenjene umjetnosti pod modulom slikarstva. Sudjeluje u raznim interdisciplinarnim izložbama i projektima. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2023. te će se moći pogledati tijekom radnog vremena galerije (radnim danom i subotom od 17 do 20 sati). Ulaz je slobodan.

Istog dana održat će se i SKC studentski projekt "Briješ na street art eru?". Od 10 ujutro pa sve do kraja dana udruga za mlade “Briješ?” na Kampusu stvara atmosferu street arta s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz sferu umjetnosti. -Uz cjelodnevno oslikavanje čak 10 umjetnika iz cijele Hrvatske, spremaju se i nastupi hip hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove studentskog DJ-a. Oslikavanja, fažol, cuga, zika i još svašta nešto…, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...