SKC predstavlja: „Second skin“ u Galeriji SKC

Autor: Marina Pauletić 14.09.2023

katarina_kozul

Nakon ljetne pauze, Galerija SKC otvara svoja vrata i poziva na druženje uz predstavljanje zanimljivog umjetničko istraživačkog rada na temu trapera.

U petak, 15. rujna u 19 sati, Katarina Kožul predstavit će svoj diplomski rad „Second skin“ u kojem istražuje negativne aspekte modne industrije.

U svom diplomskom radu autorica je istraživala negativne aspekte modne industrije. Stavljajući fokus na traper, materijal koji je inicijalno bio namijenjen izradi uniformi za radnice i radnike sve do prenošenja na modne piste, umjetnica analizira pojam rada i odgovornosti, etičnost modne industrije te zagađenje okoliša nastalo uslijed masovne proizvodnje odjeće. Uz dijelove istraživanja, autorica će postaviti privremenu intuitivnu instalaciju mentalnog kolaža sačinjenog od doniranih traperica, zapisa, crteža, te svog osobnog osvrta.

Mentorice: izv. prof. art. Darije Žmak Kunić i red. prof. art. Lare Badurine.

Izložba ostaje otvorena do subote, 16. rujna od 17 do 20 sati (Galerija SKC – Kružna 6, Rijeka).

Po završetku izložbe, autorica će održati radionicu prenamjene starog tekstila namijenjenu djeci gdje će se reciklirati sav korišteni traper.

Katarina Kožul (1998) u svom radu kombinira vizualnu umjetnost s radom u zajednici i aktivizmom. Kroz umjetničku praksu propituje i istražuje određena socijalna pitanja, modnu industriju, industriju ljepote i feminističke teme. Do sada je izlagala na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj te sudjelovala u različitim edukacijsko-umjetničkim projektima u Zagrebu, Bruxellesu, Novom Sadu, Leeuwardenu i Tokiju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...