Školski mjuzikl "U modroj uvali" Malog zbora Lovranske črešnjice na Festivalu mjuzikla u Opatiji

Autor: Nikola Cvjetović 14.06.2024

modruvala143

Ovu vesela dječja ekološka priča prikazuje se u subotu 15. lipnja s početkom u 19.00 h u Centru Gervais u Opatiji sklopu Festivala mjuzikla

Lovran - Mali zbor Lovranske črešnjice OŠ Viktora Cara Emina prošle godine je na scenu premijerno postavio školski mjuzikl U MODROJ UVALI (prema tekstu Nevenke Videk), a u adaptaciji, libretu i glazbi voditeljice zbora Natalije Banov. Uz voditeljicu zbora, autorski tim čine i učiteljice Ljiljana Basarić, Olena Maksimov (dramski dijelovi), Senka Strgar Svoboda i Sandra Salopek (scenografija i kostimografija), Arnela Bahović (uvodni performans), Fortissimo production (zvuk i svjetlo). Ansambl čine članovi zbora, učenici od 2. do 5. razreda.

Mjuzikl je praizveden u lipnju 2023. g, a Općina Lovran i mjuzikl nagrađeni su Poveljom za NAJ akciju gradova i općina – prijatelja djece kojem je poboljšan i uljepšan život djece u 2023. g.
Školski mjuzikl U MODROJ UVALI prenosi važnu ekološku pouku, ukazuje na važnost bioraznolikosti, ekologije i poštivanja okoliša te upozorava kako onečišćenje uzrokovano djelovanjem ljudi izravno utječe na život mnogih životinja i biljaka koje žive u moru i oko njega, ali i na same ljude jer svi zajedno ovise o čistom i nezagađenom moru.


Ovu vesela dječja ekološka priča prikazuje se u subotu 15. lipnja s početkom u 19.00 h u Centru Gervais u Opatiji sklopu Festivala mjuzikla, a traje oko 35 minuta.

Ulaznice u prodaji u Festivalu Opatija (051 27 13 77), Centru Gervais sat vremena prije predstave te na mojekarte.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...