Slavna rock-opera „Jesus Christ Superstar“ gostuje u „Zajcu“

Autor: Marina Pauletić 08.05.2023

carobna_frula_2022_hnk_ivana_pl_zajca__5_ Foto: arhiva

Uz balet, zbor i orkestar „Komedije“, nastupa zvjezdana solistička ekipa.

Rijeka - Slavna rock-opera Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea „Jesus Christ Superstar“ u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta „Komedija“ gostuje u HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak i petak, 11. i 12. svibnja u 19.30 sati.

Velika uspješnica i raskošni glazbeno-scenski spektakl zagrebačkog kazališta u režiji Damira Lončara, pod dirigentskim vodstvom Dinka Appelta i u koreografiji Lea Mujića pripovijeda o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: posebna je pozornost posvećena odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima koji se oko njega odvijaju . Glavni predstavnici ovog odnosa su Juda, koji se udaljava od njega i izdaje ga, te Marija Magdalena, obraćena grešnica koja se beskrajno pouzdaje u Isusa. Tu su i Poncije Pilat, Petar, kralj Herod...

Uz balet, zbor i orkestar „Komedije“, nastupa zvjezdana solistička ekipa koju predvode, u alternacijama, Đani Sipaničev, Filip Hozjak, Fabijan Pavao Medvešek, Ervin Baučić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Dino Antonić, Siniša Štork i drugi.

Zagrebački mjuzikl „Jesus Christ Superstar“ nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u kategoriji Opereta/mjuzikl 2020., kada je Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u mjuziklu dodijeljena Ervinu Baučiću za ulogu Jude, a Ivo Knezović nagrađen za najbolju scenografiju. Godinu ranije Komedijina rock-opera nagrađena je medijskom nagradom tjednika „Story“ Story Hall of Fame za najbolju predstavu 2019.

Njujorški Broadway ili londonski West End ne bi bili to što jesu bez skladatelja Andrewa Lloyda Webbera i tekstopisca Tima Ricea: njihov „Jesus Christ Superstar“ jedno je od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...