„Svaki otpor je uzaludan“ - Ri Teatar najavio novu kazališnu sezonu

Autor: Marina Pauletić 10.10.2023

Pressica_Ri_Teatra_na_krovu_turistickog_autobusa_1

Prošle sezone najbolja predstava – prema glasovima publike – bila je „Zimmerfrei“, a najgledanija „Jadrolinija i mi“.

Rijeka – Ri Teatar danas je održao konferenciju za medije i to na krovu riječkog turističkog autobusa te je najavio nadolazeću kazališnu sezonu pod motom „Svaki otpor je uzaludan“. Na konferenciji su bili prisutni Bojan Lakoš, predsjednik udruge Ri Teatar, Kristina Korman u ulozi tajnice glavnog ureda, Tanja Grgurić u ulozi zamjenice tajnice glavnog ureda i Robert Lisac u ulozi predsjednika ureda za organizaciju, odnose s javnošću i urednost terase.

Prošle sezone najbolja predstava – prema glasovima publike – bila je „Zimmerfrei“, a najgledanija „Jadrolinija i mi“. Održane su tri premijere, 5. Ljetni festival smijeha „Kalvarija pod zvijezdama“, a odigrano je 58 predstava 15 različitih naslova. Ri Teatar ujedno jedno od rijetkih kazališta koje ima kazališni program kroz čitavu godinu. O nedostatku kazališnih predstava tijekom ljeta izjasnila se i publika u svojim anketama u kojima je 88% ispitanika potvrdilo kako programa nedostaje.

Pressica_Ri_Teatra_na_krovu_turistickog_autobusa

Svoj su novi program najavili komičnom mini-predstavom čija je tema bila riječka kulturna scena i bizarne odluke koje uprava kazališta ponekad donosi. Tako u novoj sezoni publiku očekuju četiri nove predstave čija je tema politika i 2. Festival stand up komedije. Otvorenje sezone je u petak, 13. listopada predstavom „Kuc Kuc Cabaret“ u 21 sat, te ju slijedi „Jackpot“ u subotu, 14. listopada u 20 sati. „Jackpot“ će također igrati u nedjelju, 15. listopada. Tjedan poslije, u petak, 20. listopada i subotu, 21. listopada na rasporedu je komedija nastala u suradnji KBC-a Rijeka i Ri Teatra „KBC I MI“.

Drugi po redu Festival stand up komedije „Rijeka smijeha“ održava se od petka, 27. do subote, 28. listopada. U studenome pak posjetitelje ponovno očekuje „Kuc Kuc Cabaret“, zatim „Istina ili izazov“, Seronje“, „4 u 1“ te „Autotrolej i mi“ koji će se izvesti po jubilarni, 50. put.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...