THE SIIDS predstavljaju novi glazbeni dragulj – album „I I“

Autor: Marina Pauletić 22.02.2024

the_siids_black_room_trsatska_gradina_2023__10_ Foto: arhiva

THE SIIDS su u svaku pjesmu uspjeli ugraditi brojne autorske detalje.

Rijeka - Nakon intenzivnog iščekivanja, kreativni riječki dvojac Darko Terlević & Stanislav Grdaković, poznati kao THE SIIDS, konačno je otkrio svoj najnoviji glazbeni dragulj - album „I I“. Ovaj album predstavlja jedinstvenu sintezu njihovog umjetničkog izričaja, potvrđujući njihovu muzičku inventivnost i unikatnost koju su nam predstavili i brutalnim prvijencom iz 2019. - „Brutalist“.

„I I“ je kolekcija od 11 pjesama koje demonstriraju širok spektar kreativnosti dvojca THE SIIDS, a kao singlove, već su prestavili pjesme „Tide“ i „Love Worth Saving“, a danas zajedno s albumom objavljuju „Grace Of Nights“ čiju režiju potpisuje njihova redovna suradnica, Kristina Barišić. Svakom numerom slušateljevode kroz živopisni glazbeni pejzaž koji otkriva različite slojeve njihovog zvuka. Od zaraznih ritmova koje potpisuju Darko i Stane, do dubokih emotivnih tekstova u kojima im se kao autor pridružio i Marko Rogić (White on White), album „I I“ nudi izvanredno iskustvo slušanja.

Jedna od najznačajnijih karakteristika novog studijskog izdanja jest njegova sposobnost da se svakim novim slušanjem otkriva na novi način. THE SIIDS su u svaku pjesmu uspjeli ugraditi brojne autorske detalje, stoga je i preporuka slušateljima da urone duboko u ovaj glazbeni svijet i istraže sve njegove nijanse i tonove. Album „I I“ njihova je vizija glazbe koju dosljedno i bez ustupaka stvaraju još od zajedničkog im rada u bendu Morso. Terlević i Grdaković zauzeli su svoje mjesto na domaćoj elektro sceni, a svakim novim projektom slušateljima uspješno prenose strast i energiju kojom su ga i stvorili. Stoga ne propustite priliku doživjeti glazbenu magiju dvojca THE SIIDS i istražite svaki kutak ovog jedinstvenog albuma.

„I I“ je dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a ljubitelji fizičkih izdanja svoje će kolekcije uskoro moći upotpuniti i CD i/ili LP primjercima.

Objavu drugog im albuma THE SIIDS će obilježiti velikim samostalnim koncertom u riječkom Pogonu Kulture 16.03. za kojeg su ulaznice u prodaji putem entrio.hr, dok su hard copy ulaznice dostupne u Dallas Music Shop Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...