Treći element: Izložba fotografija na temu vode vrata otvara u utorak u Galeriji Principij

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.09.2022

Andreja_Ravnak,_Drina Andreja Ravnak, Drina

Selektor izložbe bio je mr.sc. Ervin Dubrović koji je odabrao 43 fotografije od 42 autora. Za najboljeg sudionika natječaja i izložbe proglasio je Annu Gaspotić, autoricu iz Pule

Rijeka - Već više od deset godina Fotoklub Rijeka organizira natječaj na temu vode pod nazivom Treći element. Ideja natječaja je da autori interpretiraju vodu kao osnovnu životnu supstancu, kao egzistencijalni problem, ekološki problem, kao prostor sporta, rekreacije itd.

Maja_Verdonik,_Ljekovita_voda Maja Verdonik, Ljekovita voda

S obzirom na aktualnost teme, svake je godine znatan broj prijavljenih autora i ove ih se godine prijavilo 96. Autori su iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Velike Britanije i sudjelovali su s 498 fotografija. Selektor izložbe bio je mr.sc. Ervin Dubrović koji je odabrao 43 fotografije od 42 autora. Za najboljeg sudionika natječaja i izložbe proglasio je Annu Gaspotić, autoricu iz Pule, a pohvalio je troje riječkih autora: Tanju Frančišković, Maju Verdonik, Stašu Sobolevskog, te Andreju Ravnak iz Slovenije i Gordanu Nojgebauer iz Srbije.

Otvorenje izložbe je u utorak, 13. rujna u 20 sati u Galeriji Principij, Ul. Pod Voltun 4, Rijeka. Izložba se može razgledati do 20. rujna radnim danom 10 – 13 i 17 – 20 sati, a subotom 10 – 13 sati.

Pozivnica_Treci_element_2022_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...