TRY theatre: Dani predstava na engleskom jeziku u kazalištu Filodrammatica

Autor: Andrea Načinović 26.05.2022

try theatre-01528

U dvorani Filodrammatice će biti izvedene čak tri predstave: Macbeth (BELT theatre), Balloons (TRY theatre) i The Triality of Man (TRY theatre).

Rijeka - U sklopu završnih produkcija svojih Middle School i Junior High School grupa, riječka škola glume na engleskom jeziku TRY theatre od četvrtka 26. svibnja do nedjelje 29. svibnja u kazalištu Filodrammatica organizira prve Dane predstava na engleskom jeziku.

Naime, na te će dane u dvorani Filodrammatice biti izvedene čak tri predstave: Macbeth (BELT theatre), Balloons (TRY theatre) i The Triality of Man (TRY theatre).

Macbeth, preradu klasične Shakespearove predstave, će izvesti grupa srednjoškolaca iz Belgrade English Language Theatre-a, koji djeluje u sklopu Dečjeg kulturnog centra iz Beograda. Tekst predstave je preradio Paul Leonard Murray na osnovu svojeg djela Silly Shakespeare for Students. Predstava će biti premijerno izvedena za riječku publiku u subotu, 28. svibnja početkom u 16:45 sati.

Balloons, parodiju Orwellovog djela 1984. koju potpisuje Ivan Verunica, će izvesti Middle School grupa riječkog TRY theatre-a uz režiju Dharme Dane Grubišić i Lise Mihelec. Predstava će biti izvedena četiri noći, od četvrtka do nedjelje, s početkom u 18:30 sati.

The Triality of Man, koju će izvesti Junior High School grupa riječkog TRY theatre-a, je predstava nastala na temelju scena i likova koje su izvođači sami smislili kroz ovu kazališnu sezonu. Režiju potpisuju Enea Dessardo i Lucia Filičić. Predstava će biti izvedena četiri noći, od četvrtka do nedjelje, s početkom u 20:30 sati.

Dok će sve tri predstave biti izvedene na engleskom jeziku, Balloons i The Triality of Man će imati i podnaslove na hrvatskom jeziku. Ulaznice, s kojima možete pogledati sve tri predstave, su 20 kn i mogu se kupiti pola sata prije svake izvedbe na ulazu u dvoranu. Za rezervacije javite se na try@trytheatre.org