[U OKU KAMERE] Dodijeljene nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja ansambla Talijanske drame riječkog narodnog kazališta

Autor: Nikola Cvjetović 30.09.2023

 Predstava Enrico IV Henrik IV Luigija Pirandella u režiji Marca Lorenzija najbolja je predstava ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. ZajcaGiuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Annamaria Ghirardelli i Giulio Settimo

Kroz dodjelu nagradu zabavno su i šarmantno publiku vodili ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo i glumac Giuseppe Nicodemo.

Rijeka - Predstava „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ Luigija Pirandella u režiji Marca Lorenzija najbolja je predstava ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2022./2023. Odlučila je tako publika koja je glasanjem za svoje favorite i na početku ove kazališne sezone donijela odluke o najboljim umjetničkim ostvarenjima u programu „Zajca“, a prve su, na večerašnjoj dodjeli, uručene nagrade publike za najbolja prošlosezonska ostvarenja u programu Talijanske drame.

talijanska_drama_nagrade_zajc_2023__2_ Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Giulio Settimo

Nagradu „Raniero Brumini“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu dobio je Aleksandar Cvjetković za ulogu Henrika IV. u istoimenoj nagrađenoj predstavi, a Nagrada „Gianna Depoli“ za najbolje ostvarenu žensku odlukom publike pripala je Serreni Ferraiuolo za ulogu Angelice u predstavi „Bijesni Orlando“ što ju je prema adaptaciji Ariostova djela režirala Jazmín Sequeira.

Kroz dodjelu nagradu zabavno su i šarmantno publiku vodili ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo i glumac Giuseppe Nicodemo. Nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja u opernom i koncertnom programu bit će održana u ponedjeljak, 2. listopada u 19 sati, prije početka opere „Anna Bolena“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...