U Pogon kulture ovoga svibnja stiže glazbeni paket: Po'Metra Crijeva, She Loves Pablo i Šiza

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.04.2022

She_Loves_Pablo_foto_Vjekoslav_Palinic FOTO: Vjekoslav Palinić

Ulaznice su već u prodaji i to do 1. svibnja po cijeni od 60,00 kn, od 2. do 26. svibnja cijena se penje na 80,00 kn dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 100,00 kn.

Po_Metra_Crijeva_foto_by_Kristijan_Vuckovic FOTO: Kristijan Vučković

Rijeka - Zadnjeg petka u svibnju (27.5.) Pogon kulture otvara vrata za kombinaciju distorziranog zvuka kojeg proizvode tri benda. Na premijerni riječki nastup dolazi garažni punk rock dvojac Šiza, zatim tu su i stoner groove asevi She Loves Pablo, a večer zaokružuju domaćini ovog spektakla, ča-metal prvaci Po' Metra Crijeva. Ulaznice su već u prodaji i to do 1. svibnja po cijeni od 60,00 kn, od 2. do 26. svibnja cijena se penje na 80,00 kn dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 100,00 kn. Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio. Ne propusti zadnji klupski koncert prije ljetnih ferija!

Po' Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje "na tanko i debelo" dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. Osnovani 2003. godine, do sad su izdali tri albuma u vlastitom izdanju, a za ovu godinu nam spremaju potpuno novi album.

Siza_photo_by_Dinko_Simac FOTO: Dinko Šimac

She Loves Pablo je groove rock bend iz Zagreba, jedan je od stupova domaće alternativne scene već gotovo 15 godina, a uz divlje nastupe koji su redovito rasprodani, karijernim koracima sve više dokazuju da su predodređeni za velike svjetske pozornice. Njihovi masni, bluesom prožeti riffovi, prodorni vokali i moćni ritmovi, u kombinaciji s eksplozivnim i preciznim nastupima zaradili su im reputaciju jednog od najboljih lokalnih live bendova. Na koncertu će osim starijih bisera svirati i svoj posljednji studijski album “Death Threats From Future Self”.

Šiza je nabrijani drum & bass duo koji pluta na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka. Prošle su godine objavili debi album "Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem" koji je ubrzo stekao sjajnu reputaciju i kod kritike i kod fanova. Album je sočni koktel razigrane ritam sekcije i masno-žestokih bass riffova.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.