U prepunom Zajcu, Brajović i Trifunović po drugi put odigrali „Voz“ u Rijeci

Autor: Marina Pauletić 09.02.2023

voz_-08157 Foto: Tanja Kanazir

Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Rijeka - Proteklog tjedna, nedjeljne zimske večeri, plato ispred HNK Ivan pl. Zajc vrvio je od ljudi koji su strpljivo čekali da im srpski glumac Sergej Trifunović otvori vrata kazališta i na taj način označi početak predstave „Voz“, poznate po tome da se za nju godinama traži karta više.

Ovaj redateljski debi Voje Brajovića, u Rijeci je izveden drugi put, a ukupno dvjesto i petnaesti od 2015. godine kada je prvi put odigran u beogradskom Zvezdara teatru.

„Mislim da je tema koju smo igrali zainteresirala ljude i moram da se zahvalim organizaciji, toj želji i realizaciji da mi ovdje po drugi put, nakon Festivala malih scena, sada igramo“, rekao je Brajović.

voz_-98275 Kako piše Večernji list, Trifunoviću je "malo falilo" da prekine predstavu. Naime, jedan od muškaraca u publici nije prestajao gledati u mobitel, pa mu je Trifunović prišao i oduzeo mu ga. Pored toga, izvedbu su stalno prekidale notifikacije, žamor iz publike, kašljanje i šuškanje, a gledatelji su, kako dalje prenosi Večernji, ispričali kako se Trifunović više puta tijekom predstave referirao na kašalj iz publike koji nije bilo moguće ignorirati.

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na željezničkoj stanici - profesoru Belom, kojega tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom, kojega igra Sergej Trifunović. Između Crnog i Belog vodi se rasprava o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi potaknuti publiku na razmišljanje o ovim temama.

Predstava je nastala po tekstu Cormaca McCarthya, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon odgledanog filma „The Sunset Limited“ po Mc Carthyjevom djelu, kojeg je 2011. godine režirao Tommy Lee Jones, a u kojem su uloge Crnog i Bijelog odigrali Jones i Samuel L. Jackson.

Predstavu „Voz“ ljubiteljima kazališta u Rijeci poklonili su Vijeće Srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ u Rijeci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...