U rock ritmu na Trsatskoj gradini publika će plesati 20. srpnja

Autor: Nikola Cvjetović 29.06.2023

The_Siids_photo_by_Kristina_Barisic

Povodom 30 godina djelovanja HGU PGŽ nastavlja s programima pod nazivom "U rock ritmu" u kojem su u prvom planu povijesne lokacije na kojima se glazba, prvenstveno kroz rock izričaj izvodila uživo.

Rijeka - Glazbeni program „U rock ritmu“ s pozornice Trga riječke rezolucije seli se u predivnu kulisu Trsatske gradine, u toj maniri spajajući važnost i povijesnost lokacije s vitalnošću impulsa rock glazbe. Tako će u četvrtak, 20.7. publika moći uživati u nastupu bendova: The Siids i The Black Room.


Povodom 30 godina djelovanja HGU PGŽ nastavlja s programima pod nazivom "U rock ritmu" u kojem su u prvom planu povijesne lokacije na kojima se glazba, prvenstveno kroz rock izričaj izvodila uživo. Jedna od njih je i Trsatska gradina. Sjedinjujući snage iskonskih rock korijena i modernog popa mračnijeg senzibiliteta vrhunski koncertni provod u četvrtak (20.7.) osigurati će riječki bendovi The Siids i The Black Room. Plesna energija i mračna melankolija formula su zaraznog zvuka koji će razgibati publiku na Trsatskoj gradini.


Oba benda će po prvi puta na domaćem terenu osim uspješnica s prethodnih albuma odsvirati i potpuno nove stvari koje će se naći na nadolazećim albumima. Dobitna glazbena kombinacija iskustva i znanja s jedne strane i poleta, svježine i agilnosti s druge strane. Drugim riječima posebni setovi za posebnu priliku na posebnoj lokaciji!


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio. Na dan koncerta cijena im skače na 10 eura. Važna napomena: u slučaju vremenskih neprilika koncert se otkazuje.


Koncert je dio službenog programa Ljeta na Gradini, a zajedničkim snagama organiziraju ga HGU PGŽ s partnerom Distune promotion uz svesrdnu podršku TZ Rijeka.


O glazbenim gostima:
The Siids su riječki electro-rock duo koji se na sceni etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje čije su najistančanije karakteristike specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos prema onome što vole i stvaraju. Stanislav Grdaković i Darko Terlević bili su dio benda Morso, da bi se nakon prestanka rada istog 2016. odvažili na kreativni odmor u Australiju. Upravo tamo dobivaju inspiraciju za nastavak stvaranja glazbe. Nakon nekoliko godina marljivog rada, iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album "Brutalist". Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim CD izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči. Aktualnim singlovima "Love Worth Saving" i "Tide" dvojac najavljuje skorašnji novi album. Odlična kombinacije electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno The Siids.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...