U tijeku su prijave za autorske radove na filmski i izložbeni program 10. STIFF film festivala

Autor: Ana Šumanović 28.04.2023

proglasenje_stiff_art_kino__4__01 Foto: arhiva

Tematski fokus ovogodišnjeg izdanja festivala bit će Desetljeće, jer je 2023. godina u kojoj festival obilježava 10 godina postojanja.

Rijeka - STIFF - međunarodni studentski filmski festival poziva autore da do 30. lipnja prijave svoje filmove i umjetničke radove na deseto izdanje festivala koje će se održati od 22. do 26. studenog 2023. u Rijeci.

Tematski fokus ovogodišnjeg izdanja festivala bit će Desetljeće, jer je 2023. godina u kojoj festival obilježava 10 godina postojanja. “Želimo se osvrnuti na promjene, turbulencije, izazove i sazrijevanja koji su pratili ovaj period u svijetu i našim svakodnevnim životima, te na koje načine film i umjetnost odgovaraju i daju smisao nikad brže mijenjajućem zeitgeistu”, objašnjavaju organizatori.

stiff_fetival_art_kino_otvorenje__4__01 Foto: arhiva

Uvjeti prijave za filmski program

Za filmski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te za eksperimentalne filmove. Nije nužno da filmovi direktno odgovaraju na temu festivala.

S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, izložbeni program festivala pod nazivom Démodé okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice.

stiff_fetival_art_kino_otvorenje__6__01 Foto: arhiva

Uvjeti prijave za izložbeni program

Prijave su otvorene za audiovizualne medije, izvedbe, participativne radove i upute, digitalne radove (GIF, mem, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video), instalacije, interaktivne objekte, strojeve, kao i sonična i tekstualna djela koja se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru baveći se temom Desetljeća u najširem smislu. Razne perspektive su dobrodošle, od društvenih ili intimnih do konceptualnih pristupa. Detaljnije informacije o natječajima i uvjetima prijave možete saznati na web stranici festivala.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.
Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan, i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je organiziran u partnerstvu s Art-kinom, a sufinanciran sredstvima HAVC-a, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Ministarstvo kulture i medija RH.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...