„Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs“ u Galeriji Principij

Autor: Marina Pauletić 06.11.2023

wp-content/uploads/2019/08/tiramole-galerija-principij.jpgFoto: ilustracija

Izložbi je prethodila radionica „Konceptualna fotografija danas“.

Katedra za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci organizira otvorenje izložbe konceptualne fotografije „Umjetnička fotografija danas. Rakurs kao diskurs“ , u srijedu, 8. studenog u riječkoj Galeriji Principij s početkom u 19 sati.

Izložba je nastala u sklopu istoimenog znanstveno umjetničkog projekta Sveučilišta u Rijeci. Projekt vodi izv. prof. dr.sc. Nataša Lah s Katedre za povijest i teoriju moderne i suvremene umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci s grupom suradnika iz zemlje i inozemstva, te u uskoj suradnji s Fotoklubom Rijeka - Galerijom Principij.

plakat_rakurs_diskurs Rad studentice Miriam Volarić iz ciklusa „Krist u kontekstu“

Autori fotografija studenti su s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Filozofskog fakulteta u Rijeci - Odsjek za povijest umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu - Odsjek za film i video i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku - Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost: Antea Ratković, Dora Križnik, Gabriela Ilić, Helena Bodlović, Miriam Volarić, Petra Kordić, Petra Radić i Sandro Matešin.

Izložbi je prethodila radionica „Konceptualna fotografija danas“ koju su vodili izv. prof. dr.sc. Nataša Lah, fotograf Borislav Božić i dr. sc. Nadežda Elezović.

Postav se može pogledati u Galeriji Principij od 8. do 15. studenog ,a od 16. studenog do 28. prosinca na Filozofskom fakultetu u Rijeci, uz prostorije dekanata, cjelodnevno.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...