USUSRET KONCERTU Novi singl Grada 'Top' posveta je Riječanima i inspirativnoj glazbi 1970-ih

Autor: Nikola Cvjetović 26.03.2022

wp-content/uploads/2021/06/grad-promocija-albuma-2021-best-of-band-on-13.jpg

Grad je uštiman, a ekipa je za Rijeku i Zagreb najavila masu dobre energije uz njima drage uspješnice, i premijerne izvedbe dijela novih materijala.

Rijeka - Uoči skorašnjih koncerata u Rijeci (1.4.) i Zagrebu (7.4.), Grad objavljuje novi singl 'Top'. Pjesmu su posvetili glazbi 70-ih, svim Riječanima s kojima su se nekad družili po klubovima i koncertima, a koji su sad, kao rakova djeca rasuti po svijetu.

Tekst potpisuje Dean Škaljac, glavni vokal Grada koji svojim izvedbama, uz podršku odličnih glazbenika, plasira fantastičnu energiju, i potvrđuje definiciju "Grad nije bend, Grad je dijagnoza". Petorka Grada ovaj put ugostila je petoricu majstorskih glazbenika koji su svojim instrumentima pridonijeli moćnom i nabrijanom zvuku kojeg ispaljuje 'Top'.

Osnovnoj petorci u sastavu Dean Škaljac (vokal), Igor Stevanović Stiv (gitara), Sergej Hofman (bas), Branko Kovačić (bubanj) i Orijen Modrušan (gitara), pridružili su se Vlado Simcich Vava (solo, slide gitara), Vedran Križan (Fiumens) na klavijaturama, puhači Petar Tepšić (trombon) i Krešimir Kunda (truba) iz Kreše i kiselih kiša, i Franjo Črnjarić na saksofonu.

Jedinstveni glazbeni izričaj svakog od desetorice umjetnika idealno je isprepleten, i zajedno plasiraju energičnu stvar koja će u live izvedbi bez sumnje biti još energičnija i žešća. Grad je uštiman, a ekipa je za Rijeku i Zagreb najavila masu dobre energije uz njima drage uspješnice, i premijerne izvedbe dijela novih materijala.

VIDEO

Prva na redu je riječka promocija 1.4. u Exportdrvu, na kojoj će se Parafu & Gradu pridružiti još jedan riječki bend – Kraj programa. Na sceni su već 10 godina, a svojim energičnim i dinamičnim nastupima već dugo šire vibracije po brojnim festivalima i klupskim prostorima unutar i van granica Hrvatske pa su tako pozornicu već dijelili s imenima poput Dubioze Kolektiv, S.A.R.S.-om, Psihomodo Popom, Majkama.. Upravo objavljeni singl i pripadajući video spot 'Kule od karata' uvod je u njihov novi album i materijal za koji bend trenutno dovršava snimanje u studiju, a imat ćemo je prilike čuti i na riječkom koncertu idućeg petka. Za pjesmu su predstavili i video spot u režiji gitarista benda Luke Filipana.

''Ideja spota je jednostavna, najvećim dijelom riječ je o svirci benda, snimljenoj u galeriji kultnog riječkog kluba Palach. Gitarist Luka Filipan koji je snimao, režirao, montirao i osmislio spot poigrao se s green screenom. Pošto se radi o energičnoj pjesmi, istu tu energiju htjeli smo prebaciti i na spot, a ista energija vas čeka i u Exportdrvu 1.4.!'', poručuju iz banda Kraj Programa.