Večer posvećena riječkim fotografskim obiteljima

Autor: Marina Pauletić 13.05.2024

wp-content/uploads/2020/04/secerana-bencic-2020-rijeka-5.jpgFoto: ilustracija

Tijekom večeri bit će održana serija kraćih izlaganja.

Rijeka - U sklopu programa obilježavanja svoje 30. godišnjice, Muzej grada Rijeke organizira večer posvećenu riječkoj fotografskoj baštini. Točnije, poznatim riječkim fotografskim obiteljima, o kojima će govoriti Adriana Soprano, Miljenko i Ranko Smokvina, Istog Duško Žorž i Egon Hreljanović.

Tijekom večeri bit će održana serija kraćih izlaganja. Program se otvara uvodnim izlaganjem muzejske savjetnice Sabrine Žigo, voditeljice Fotografske zbirke Muzeja. Ona će ujedno kratko predstaviti gradske fotografske obitelji, da bi riječ potom dobili njihovi članovi. Tako će Miljenko Smokvina izlagati o obiteljima Carposio, Andrioni, Emili i Hering. On i Ranko Smokvina podsjetit će na doprinos Abdona Smokvine. Istog Duško Žorž podsjetit će na doprinos Bogomira Žorža, Adriana Soprano na doprinos Fernanda Soprana, a Egon Hreljanović na doprinos Viktora Hreljanovića. Svi će izlagači ujedno kazati nekoliko riječi o osobnim fotografskim iskustvima.

Večer Riječke fotografske obitelji održava se 15. svibnja u Fumijevoj dvorani na prvom katu Palače, s početkom u 18 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...