[VIDEO] Band nazvan po britanskom izumitelju torpeda, iz Rijeke u svijet poslao poruku o pandemiji ljubavi

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.05.2022

WHITEHEADS-01573

Ovog im je tjedna na engleskom radiju Amazing Radio premijerno izvedena pjesma Pandemic of Love koja šalje univerzalnu poruku o potrebi širenja ljubavi, a ne ratova i sukoba.

Rijeka - Riječki band Whiteheads ima novo inozemno iznenađenje. Ovog im je tjedna na engleskom radiju Amazing Radio premijerno izvedena pjesma Pandemic of Love koja šalje univerzalnu poruku o potrebi širenja ljubavi, a ne ratova i sukoba.

Pjesma sastava čiji je najpoznatiji član Davor Tolja nastavlja se na prošlogodišnju međunarodnu suradnju u kojoj su pored Whiteheadsa sudjelovali Marka Tolja, Talijan Ermanno Fabbri i Senegalka Awa Fall.

Whiteheadsi su inače ime dobili po britanskom izumitelju torpeda Robertu Whiteheadu koji je djelovao u Rijeci, pa to sada bandu otvara i dio radijskih postaja na otoku.

Glazbu za pjesmu Pandemic of Love napisao je Ivan Krševan Komnenović, a stihove Ivo Šćepanović, dok je glazbena produkcija bila u rukama Ivana Popeskića.

Novi međunarodni izlet sastava Whiteheads dolazi nakon izdavanja prvog albuma u izdanju Croatia Recordsa te zapaženog nastupa na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Svaka tvoja riječ".

Zanimljivo je da je video spot za skladbu Pandemic of Love režirala pjevačica Whiteheadsa Matea Matić. Ona je prošlog mjeseca u Engleskoj odradila i jednu suradnju na pjesmi Midnight Maiden s projektom XyloDrone te se ta skladba pojavljuje u jednoj od tamošnjih reklama za čuveni Glastonbury festival.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...