[VIDEO] Damir Halilić Hal održao koncertnu turneju po Slovačkoj i Češkoj

Autor: Jasmina Salamun 27.06.2022

damir hlilic hal dc  1

Prema Halovim riječima poseban je bio osjećaj i doživljaj ponovno krenuti na duže putovanje, biti svaki dan u drugom gradu, svirati na drugoj pozornici pred novim ljudima.

Rijeka - Sedam dana, sedam zemalja i 2375 prijeđenih kilometara u najkraćim crtama opis je nedavne glazbene turneje jednog od najpoznatijih hrvatskih gitarskih virtuoza Damira Halilića Hala. S njim je na putovanje krenuo prijatelj i avangardni glazbenik Dean Černeka poznatiji pod umjetničkim imenom Cyborgix 4E75. Povod ove avanture dvojice Riječana bio je niz Halovih koncerata po gradovima Slovačke i Češke. Bila je ovo prva Halova turneja izvan Hrvatske nakon gotovo dvije godine pauze kada su zbog pandemije organizatori otkazivali većinu nastupa i festivala.

Prema Halovim riječima poseban je bio osjećaj i doživljaj ponovno krenuti na duže putovanje, biti svaki dan u drugom gradu, svirati na drugoj pozornici pred novim ljudima.

Prvi dan turneje započeli su u slovačkom gradu Komárno, nastavili su u češkom gradu Strážnice, zatim Nové Strašecí, Teplice, Černošice i posljednji nastup završili u Bílini nedaleko od njemačkog Dresdena. Na svom putovanju Hal i Dean su osim koncerata obišli i znamenitosti svakoga mjesta te su sve popratili i dokumentirali kratkim video uratcima čiji je autor Dean, a objavljeni su na njihovim društvenim mrežama.

Osim puno dobre glazbe u popratnim videima izdvojili su predivne pejzaže, arhitekturu, prekrasan klub u Češkoj čija je unutrašnjost uređena kao vanjski trg… Cijelim putem pratile su ih i nesnosne vrućine neuobičajene za Slovačku i Češku, pa je tako zadnji nastup Hal odsvirao na 35°C što mu je ujedno bio i jedini nastup u glazbenoj karijeri na tako visokoj temperaturi.

damir hlilic hal dc  4

Po dolasku u Hrvatsku dobili su poruku od čeških promotora da ih žele angažirati za nove nastupe, a Hal i Dean su kroz šalu odgovorili da pristaju na sve uvjete ako temperature budu ispod 25°C.

Sva videa s ovog putovanja možete pogledati na Deanovim i Halovim Facebook stranicama, a svakako dođite i na neki od njihovih skorašnjih nastupa u našem kraju. Također, Hal poziva sve ljubitelje dobre glazbe i na ovoljetni Jerry Ricks blues festival / Kastav & Opatija rivijera čiji je jedan od umjetničkih voditelja festivala.

VIDEO