[VIDEO] Gospodin Prasowski Classic: Riječki puhački kvintet otvorio jedini festival klasične glazbe pod zvijezdama na Kvarneru

Autor: Marin Aničić 28.07.2023

gospodin_prasowski_kantrida_2023__2_

Što je naš reporter zabilježio provjerite u nastavku...

Rijeka - Počeo je i "Gospodin Prasowski Classic", jedini festival klasične glazbe pod zvijezdama na Kvarneru. Festival je otvorio Riječki puhački kvintet. Riječ je o kvintetu osnovanom još 1965. a od 2020. djeluje u novom sastavu i to Lucija Kovačević na flauti, Antonio Haller na oboi, Matej Pavić na klarinetu, Volodimir Antoshin na fagotu i Alessandro Saraconi na rogu. Nakon njihovog nastupa, kao iznenađenje večeri, nastupio je violinist Tomislav Ištok inače član Zagrebačke Filharmonije.

gospodin_prasowski_kantrida_2023__3_

Koncerti serijal klasike nastavlja se večeras kada je na rasporedu nastup Kvinteta Brassowski, odnosno Brass kvinteta i Dua Kyryov&Genovese, koji su prošle godine nastupili kao Kamov trio. Treća večer (29. srpnja) rezervirana je za Histriatria Project trio iz Labina, koji štuju klasiku na eksperimentalniji način, a Festival će zaključiti Zagrebački puhački trio cjelovečernjim koncertom.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...